Κεντρική Ασίστ Shadow “Ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 1-1”

“Ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 1-1”

Miriounis

Miriounis

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής του Αγρινίου, Χρήστος Μυριούνης, μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ ΦΜ για το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ Κούτσα, εκφράζοντας την πίστη του πως το “τριφύλλι” θα καταφέρει να κάνει το πολυπόθητο διπλό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός απόψε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: “Είδαμε αυτό που περίμενα στο πρώτο ματς. Η Λαμποράλ μπήκε δυνατά και επιθετικά για να προστατέψει την έδρα της. Το σημαντικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό είναι σήμερα. Πάντα ο φιλοξενούμενος στοχεύει περισσότερο στο δεύτερο. Αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο κακός στο πρώτο. Ίσως να ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα φέτος. Δεν είχε ενέργεια δεν έπαιξε άμυνα και γενικότερα δεν γνώριζε τι ζητούσε στο γήπεδο”.

Για τον παίκτη που θεωρεί “κλειδί” ώστε να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο ο Παναθηναϊκός: “Αν ο Καλάθης δεν είναι καλός βραχυκυκλώνει ο Παναθηναϊκός. Θα κριθούν πολλά από την απόδοσή του, περιμένω πως θα είναι καλύτερος και θα βοηθήσει. Σήμερα είμαι σίγουρος πως θα δούμε μία άλλη ομάδα γενικότερα. Πιο αποφασισμένη και με ενέργεια. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες και είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει”.

Για την ενδεχόμενη απουσία του Χάνγκα: “Η Λαμποράλ δεν είναι στο βεληνεκές του Παναθηναϊκού. Δεν τρομάζει τον Παναθηναϊκό που έχει μεγαλύτεροι “βάθος” στο ρόστερ. Δε μπορεί να ασχολείται με τον Χάνγκα. Δε μπορεί να στέκεται αν θα παίξει ή όχι ένας παίκτης. Πρέπει να μπει δυνατά με συγκέντρωση στην άμυνα και να κερδίσει το παιχνίδι”.

Για το ότι ο Διαμαντίδης έπαιξε μόλις εννέα λεπτά στο πρώτο παιχνίδι: “Ο Διαμαντίδης καλώς ξεκουράστηκε αφού δε “γύριζε” το ματς με τίποτα. Για να είναι σήμερα φρέσκος ήταν σωστή επιλογή να μην αγωνιστεί περισσότερο. Σήμερα θα χρειαστεί”.

Για το αν έκανε λάθη ο Τζόρτζεβιτς στη προετοιμασία του αγώνα και το κοουτσάρισμα: “Δεν νομίζω πως δεν είχε “διαβάσει” καλά το παιχνίδι. Οι ομάδες γνωρίζονται σε αυτό το επίπεδο πολύ καλά. Απλά ήταν θέμα ημέρας. Η Λαμποράλ ήταν πολύ καλή έβαλε τα σουτ και κέρδισε”.

Για τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών: “Δε νομίζω ότι η Ρεάλ μπορεί να γυρίσει τη σειρά. Παίζει κακό μπάσκετ, παιδικής… χαράς. Με πολλά σουτ και χωρίς λογική. Η Φενέρ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει ένα παιχνίδι στη Μαδρίτη και θα καθαρίσει τη σειρά.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκλεψε τη παράσταση. Χθες ήταν άτυχος και πλήρωσε την απειρία του. Αν το παιχνίδι είχε 3-4 δευτερόλεπτα ακόμα θα κέρδιζε. Δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια έκβαση η σειρά με την ΤΣΣΚΑ, οπότε ας κρατάμε λίγο μικρό καλάθι. Μπορεί να νικήσει ένα ματς στο Βελιγράδι και να μπερδευτεί η κατάσταση.

Τέλος, περίμενα πιο εύκολη νίκη της Λοκομοτίβ αλλά η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως έχει μεγάλους παίκτες με προσωπικότητα και “φανέλα”. Θα είναι αμφίρροπο και το δεύτερο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…