Κεντρική Basket League Άρης “Να συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά”

“Να συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά”

aris team pagkos priftis

aris-team-pagkos-priftis

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου, ότι το πρώτο ματς είναι πάντα το πιο κρίσιμο και εστίασε στην μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, ξέρουμε πως το πρώτο ματς είναι το πιο κρίσιμο. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, έχει και περισσότερη πίεση, γι’ αυτό ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως παίξαμε με περισσότερη ένταση, με περισσότερη ενέργεια και όταν η διαφορά άνοιξε αποδεσμευτήκαμε από το άγχος. Πιστεύω κερδίσαμε δίκαια. Το δεύτερο ματς δεν θα είναι εύκολο. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα. Περιμένουμε ένα πολύ δυσκολο ματς, αντίστοιχο μ’ εκείνο του Β΄ γύρου στην κανονική περίοδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη, τον έχουμε ανάγκη σε αυτά τα παιχνίδια. Προχωράμε…”.

Για το αν ήταν θέμα προσωπικότητας η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου: “Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές επιθέσεις, απλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Είναι ζήτημα άγχους. Προκύπτει στο πρώτο ματς των πλέι-οφ. Ξέρεις πως αν χάσεις το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό σου, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο μαχητικοί, παίξαμε με ενέργεια. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά, αυτό είναι το ζητούμενο. Σίγουρα παίζει ρόλο και η προσωπικότητα, αλλά δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από μεγάλες σειρές πλέι-οφ”.

Για το αν η ομάδα θα είναι πιο υποψιασμένοι στο δεύτερο παιχνίδι: “Ήμασταν ήδη υποψιασμένοι και ίσως αυτό μας άγχωσε περισσότερο. η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα. Στα τελευταία τρία ματς της κανονικής περιόδου, είχε μέσο όρο 90 πόντους. Αυτό λέει αρκετά”.

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, η Κηφισιά μας προβληματισε, ειδικά, στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, σωστή κίνηση κι έπαιζαν δυνατά στην άμυνα. Στο δεύτερο είπαμε πως έπρεπε να μπούμε δυνατά και ν΄αλλάξουμε το παιχνίδι. Πιέσαμε περισσότερο στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, αλλάξαμε το τέμπο και έτσι φτάσαμε στη νίκη”.

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα: “Πρέπει να βελτιώσουμε την κίνηση και την κυκλοφορία στο παιχνίδι μας. Προσωπικά, μ’ έκλεισαν αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο πήρα περισσότερες πρωτοβουλίες και σε αυτό με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Σε ομάδικό επίπεδο, πρέπει ν’ αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την πίεση στην άμυνα και να βρούμε τα ελεύθερα σουτ μέσα από τις συνεργασίες”.

Για το αν νιώθει έξτρα πίεση: “Δεν νομίζω ότι νιώσαμε επιπλέον πίεση. Στο πρώτο ημίχρονο μας έπαιξαν καλή άμυνα και μας έδωσαν αρκετά σουτ, τα οποία δεν μπήκαν. Ήμασταν ιδιαίτερα καλοί στο αμυντικό κομμάτι, από την πλευρά μας. Έχουμε βάλει σαν στόχο να δεχόμαστε 15 πόντους σε κάθε περίοδο. Σήμερα δεχτήκαμε 35 στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ευστοχήσουμε σε όσα περισσότερα σουτ μπορούμε. Θεωρώ πως εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε”.

Για το αν νιώθει πιο άνετα όταν παίζει με τον Βασίλη Ξανθόπουλο: “Ένιωσα πολύ άνετα με τον Βασίλη δίπλα μου. Σίγουρα υπήρχε καλύτερη κυκλοφορία από την στιγμή που υπήρχαν δύο πόιντ-γκαρντ. Εμπιστεύομαι τον Βασίλη, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, όταν είναι στο παρκέ. Να δώσω τα εύσημα επίσης και στον ΜακΝίλ, ο οποίος άγγιξε σημερα το triple-double. Για να επιστρέψω και πάλι στον Βασίλη, οι ικανότητές του στην έξτρα πάσα κάνουν πολύ καλό στην ομάδα. Πιστεύω πως δεν τυγχάνει της πραγματικής αναγνώρισης η προσφορά του στην ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…