Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Με 13 παίκτες στην Πόλη

Με 13 παίκτες στην Πόλη

pao1

pao1

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε με προορισμό την Πόλη, εκεί όπου αύριο (7/4) θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε 13 παίκτες μαζί του, ενώ στην Αθήνα έμειναν οι Γιώργος Παπαγιάννης (ίωση) και Λευτέρης Μποχωρίδης (έκανε μια μικροεπέμβαση σε δάκτυλο του ποδιού του).

Η αποστολή του “τριφυλλιού” απαρτίζεται από τους: Δημήτρη Διαμαντίδη, Έλιοτ Γουίλιαμς, Νικ Καλάθη, Τζέιμς Φελντέιν, Μαρκίζ Χέινς, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Σάσα Πάβλοβιτς, Αντώνη Φώτση, Τζέιμς Γκιστ, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς και Βινς Χάντερ.

Πριν την αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δήλωσε: “Ο στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε ώστε να διεκδικήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο και να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Τα κίνητρά μας είναι διαφορετικά σε σχέση με την Εφές και θέλουμε πολύ τη νίκη» και συμπλήρωσε σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να πάρουν τη νίκη, είπε: «Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψουμε σε ορισμένους παίκτες της Εφές να κάνουν το παιχνίδι τους”.

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ σημείωσε: “Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον στόχο και τη συγκέντρωσή μας. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να πάμε στην Κωνσταντινούπολη και να κερδίσουμε”.

Αναφορικά με την Εφές, είπε: “Η Εφές είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ειδικά στην έδρα της είναι ακόμη πιο σκληρή. Διαθέτει έναν καλό προπονητή και ποιοτικούς παίκτες με πολύ ταλέντο. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί από το Top 8. Θα παίξουν για τους εαυτούς τους και για την ομάδα τους”.

Τέλος, σχετικά με τη σημασία του να πάρει ο Παναθηναϊκός πλεονέκτημα έδρας, τόνισε: “Τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ παίζουμε με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Θα είναι σίγουρα κάτι θετικό να έχουμε πλεονέκτημα και να παίξουμε τον 5ο αγώνα στην έδρα μας. Όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ παίρνουμε ώθηση και έχουμε διαφορετικό κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπου κι αν βρεθούμε θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Έχουμε ποιότητα για να παλέψουμε και εκτός έδρας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …