Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Είμαι η ΕΟΚ και κάνω ό,τι θέλω

Είμαι η ΕΟΚ και κάνω ό,τι θέλω

tsagronis3

tsagronis3

Γίνονται τέτοια πράγματα; “Είμαι η ΕΟΚ και κάνω ό,τι θέλω“; Όχι δεν το γράφουμε εμείς (το συνυπογράφουμε και το γνωστοποιούμε στο ευρύτερο κοινό). Το αντιγράφουμε από το site kabala-sports.gr, που δημοσιοποίησε το παράπονο για τις παλινωδίες στα προγράμματα των τελικών φάσεων. Όπως μας μετέφεραν κι άνθρωποι των ομάδων, απευθύνθηκαν αρκετές φορές στην Ομοσπονδία, αλλά απάντηση δεν πήραν (παράξενο;).

Διαβάστε τι γράφει:
“Ακυρώνοντας τις Προκηρύξεις, που η ίδια εξέδωσε, και καταπατώντας έννοιες όπως το δίκαιο και η αξιοκρατία, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων του Α’ ομίλου, για τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, στο οποίο θα λάβει μέρος η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Πάνθηρες Καβάλας). Αυτό έγινε, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω, για να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Α’ όμιλος των προκριματικών του Πανελληνίου Κορασίδων θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Η προκήρυξη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας στις 14 Ιανουαρίου 2016, αναφέρει ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 8 Μαΐου. Όμως, η ΕΟΚ, τη μέρα της κλήρωσης του προγράμματος, χωρίς να εκδώσει κάποια συμπληρωματική προκήρυξη, αλλάζει τις ημερομηνίες και βάζει τις ομάδες να παίξουν από τις 24 έως τις 28 Απριλίου (δείτε εδώ).

Η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΜ θα αναδειχθεί στις 23 Απριλίου, δηλαδή θα παίξει σήμερα για τη διοργάνωση της δικής της περιφέρειας και την επομένη (αύριο), αφού κλείσει ξενοδοχείο κλπ., πρέπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον Ιερισσό.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γενική Προκήρυξη της περιόδου 2015-’16, που εκδόθηκε στις 2 Ιουνίου 2015, αναφέρει ότι τα περιφερειακά πρωταθλήματα υποδομής (Κορασίδων, Νεανίων, κλπ.), πρέπει να έχουν τελειώσει το αργότερο 10 μέρες πριν την έναρξη της επόμενης φάσης των αντίστοιχων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Με βάση αυτήν έκαναν τον προγραμματισμό τους οι Ενώσεις.

Γιατί, λοιπόν, έκανε αυτήν την αλλαγή η ΕΟΚ και ταλαιπωρεί τόσες ομάδες; Για να ευνοήσει μία. Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας κατέκτησε τον τίτλο της ΕΚΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε Κορασίδες και Νεανίδες. Έχει στόχο να προκριθεί στην τελική φάση των δύο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Έχει δυνατή ομάδα και μπορεί να το καταφέρει. Όμως, με πολλές παίκτριες της ομάδας Κορασίδων να αγωνίζονται στην ομάδα Νεανίδων, κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο να το κάνει, με βάση τις Προκηρύξεις, καθώς η τελική φάση των Νεανίδων, συμπίπτει με τη β’ φάση των Κορασίδων (4-8 Μαΐου).

Τελική τον βοήθησε η ΕΟΚ, με την αλλαγή ημερομηνιών στις Κορασίδες και τον βολικότατο καταρτισμό του προγράμματος:

  • 22-24 Απριλίου γίνεται η β’ φάση των Νεανίδων στη Θεσσαλονίκη (και κανονικά 4-8/5 η τελική)
  • 24-28 Απριλίου θα γίνει η β’ φάση των Κορασίδων, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Ναι, αλλά με την 24η Απριλίου (αύριο) να είναι κοινή μέρα των αγώνων τι γίνεται; Η ΕΟΚ να ‘ναι καλά! Στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου των Κορασίδων η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΔΥΜ έχει ρεπό, οπότε ο Απόλλων θα παίξει για τις Νεανίδες και από την επόμενη πάει στη δεύτερη διοργάνωση.
Πάντα τέτοια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…