Κεντρική NBA Οι Σέλτικς επιστρέφουν (vid)
NBA

Οι Σέλτικς επιστρέφουν (vid)

thomas celtics warriors

thomas-celtics-warriors

Η περίφημη “Celtic Pride” δείχνει πως αναβιώνει σιγά σιγά στις καρδιές των αθλητών που φορούν την βαριά φανέλα της ομάδας από τη Βοστόνη. Με τον καταπληκτικό (και υποτιμημένο) Αϊζέια Τόμας να τους καθοδηγεί, οι Σέλτικς έγιναν η πρώτη ομάδα που αλώνει την Όρακλ Αρίνα ύστερα από 431 ημέρες, επικρατώντας των Ουόριορς με 109-106.

Ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ των φιλοξενουμένων πρωτοστάτησε με 22 πόντους και 6 ασίστ, με τους Τζάρεντ Σάλιντζερ (20π.-10ρ.) και Έβαν Τέρνερ (21π.-5ρ.-5ασ.) να ακολουθούν. Από τους γηπεδούχους ο Στεφ Κάρι (29π.-5ρ.-6ασ.) ήταν εκπληκτικός αλλά όχι αρκετός και οι βοήθειες των Ντρέιμοντ Γκριν (16π.-9ρ.-7ασ.-6κλ-2κοψ.) και Χάρισον Μπαρνς (14π.-8ρ.-4ασ.) δεν έφθαναν.

Οι πρωταθλητές ηττήθηκαν τελευταία φορά στην έδρα τους, στις 27 Ιανουαρίου του 2015 και έκτοτε μετρούσαν 54 συνεχόμενες νίκες! Για να πετύχουν αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα οι “Κέλτες“, έσπασαν και κάποιες “παραδόσεις” που είχαν δημιουργήσει οι αντίπαλοι τους.

Συγκεκριμένα, οι “πολεμιστές” μετρούσαν 17-0 και 15-0 όταν ο Κάρι ευστοχούσε σε τουλάχιστον 8 τρίποντα ή/και η ομάδα σε τουλάχιστον 20. Χθες ο MVP είχε 8/14 και η ομάδα του 20/43, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να ανακόψει την αρμάδα του Μπραντ Στίβενς.

Ο Τόμας, παράλληλα, ήταν πρώτος σκόρερ των Σέλτικς για 15ο διαδοχικό παιχνίδι, επεκτείνοντας έτσι το σχετικό σερί των ιστορικών “Κελτών“, οι οποίοι έχουν πετύχει ανάλογη νίκη και στο παρελθόν. Το 1967 τερμάτισαν το νικηφόρο εντός έδρας σερί των Σίξερς -και σπουδαιότερο στο ΝΒΑ εκείνη την εποχή- στα 36 ματς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…