Κεντρική Αρθρογράφοι Λαζαρίδης Η κότα έκανε τ’ αβγό, ή το αβγό την κότα;

Η κότα έκανε τ’ αβγό, ή το αβγό την κότα;

spain ipodoxi eurobasket

spain-ipodoxi-eurobasket

lazaridis-miltosΕπιτέλους ο αγώνας δικαιώνεται! Τελικός Eurobasket, Νησιά Φερόε – Λουξεμβούργο!…
Φαίνεται ότι οι πνευματικά αβοήθητοι της FIBA να παρασύρθηκαν από την διαπίστωση του συγγραφέα Γ. Ξανθούλη ότι “στο κάτω κάτω της γραφής και ο Κουστώ στον πάτο έκανε καριέρα“.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την απειλή αποκλεισμού των Εθνικών ομάδων από κάθε διοργάνωση, Σλοβενίας Σερβίας, Κροατίας, Τουρκίας, Ρωσίας, Ισπανίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Ισραήλ, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Βοσνίας, Πολωνίας και Ελλάδας, αν οι ομάδες τους συμμετάσχουν στην οργάνωση της ULEB και όχι στη δική της.

Αν πραγματοποιηθεί αυτή η απειλή κρότου λάμψης, μάλλον οι ομάδες θα έχουν αποκλείσει τη FIBA από την Ευρώπη παρά το αντίθετο. Το Eurobasket θα θυμίζει πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης, παρά κορυφαία διοργάνωση διάδοσης του αθλήματος.

Η παράλογη, όμως, αυτή πρόθεση απόφασης φανερώνει τις αιτίες της γύμνιας του μπάσκετ στην Ευρώπη, που έχει καταντήσει η… Β’ εθνική του NBA, καθώς η έλλειψη εσόδων δικαιολογείται απόλυτα από την ποιότητα των παραγόντων -τόσο της FIBA, όσο και της ULEB-, που διαγκωνίζονται στο ποιος θα γίνει αντικείμενο γλειψίματος με πρόσβαση σε δωρεάν αστακοκαραβίδα, αδιαφορώντας αν λειτουργούν ως αυτοάνοσο νόσημα που στρέφεται εναντίον του ίδιου του αθλήματος.

Αντί να προβληματιστούν, στο πώς οι ΗΠΑ με πληθυσμό 350.000.000 και διαφορά ώρας απαγορευτικής για παρακολούθηση γεγονότων σε πραγματικό χρόνο, μπορούν και στηρίζουν σε υψηλό επίπεδο τέσσερα αγωνίσματα, ενώ η Ευρώπη με πληθυσμό 750.000.000 που με την διαφορά ώρας ανέρχεται στο 1.000.000.000 (με συντηρητικές εκτιμήσεις), μπορεί να στηρίξει μόνο το ποδόσφαιρο, οι παράγοντες του μπάσκετ στην Ευρώπη δείχνουν να είναι απαλλαγμένοι από τα προβλήματα που δημιουργεί η σκέψη.

Παρουσιάζεται ως τεράστια επιτυχία η διασφάλιση του ποσού των 100.000 euro σε όσες ομάδες μετάσχουν στο πρωτάθλημα της FIBA, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, που δεν καλύπτει ούτε το κόστος των μετακινήσεων.

Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα έλλειψης κατανόησης από τους ιθύνοντες των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο, δεν χρειάζεται παρά να υπενθυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός μια ομάδας Β’ εθνικής στην Ελλάδα κυμαίνεται από 150.000 – 250.000 euro.

Ας ευχόμαστε ότι οι λεονταρισμοί της FIBA θα πυροδοτήσουν εξελίξεις, που θα αναθεωρήσουν τον ρόλο και την σκοπιμότητα των οργανισμών, προωθώντας άτομα ικανά και αναγνωρίσιμα, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις χώρες και συνδέονται με την πρόσφατη ιστορία του μπάσκετ, ώστε να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων, που δείχνουν να αγνοούν οι σημερινοί λαθρέμποροι κύρους.

Υ.Γ.: Πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση της ΕΟΚ. Θα αντιδράσει διαμαρτυρόμενη για τον παραλογισμό, ή θα αποβάλει την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα, φανερώνοντας έτσι τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της “ιδιοφυούς κουτοπονηριάς“. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μίλτος Λαζαρίδης
Περισσότερα σε Λαζαρίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…