Κεντρική Διεθνή FIBA: Ώρα… αποβολών

FIBA: Ώρα… αποβολών

eurobasket fiba logo

eurobasket-fiba-logo

Η FIBA δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα. Αντίθετα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως όποιες ομάδες αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο Γιούροκαπ της νέας περιόδου, δίνοντας το “παρών” στο Λονδίνο στο ραντεβού της Ευρωλίγκας, θα αποβληθούν αυτόματα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το ραντεβού της Ευρωλίγκας είναι προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA και θα αποφασίσει την αποβολή των ομοσπονδιών και των εθνικών ομάδων από το Προολυμπιακό Τουρνουά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ του 2017, εφόσον αυτές δεν έχουν αποβάλει από τα εγχώρια πρωταθλήματα τις ομάδες που επέλεξαν το Γιούροκαπ.

Θυμίζουμε πως όσον αφορά την Ελλάδα, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έχουν επιλέξει το Champions League σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία επέλεξε το Γιούροκαπ και κινδυνεύει με αποκλεισμό από το ελληνικό πρωτάθλημα. Η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ, πάντως, δεν φαίνεται να αλλάζει την απόφασή της, παρά τις απειλές της FIBA.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …