Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Φάρος” και η ΚΕΔ

“Φάρος” και η ΚΕΔ

Faros Keratsiniou

Faros Keratsiniou

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Φάρος, αναφορικά με τον διαιτητή Τάσο Κάρδαρη. Περί του αν και κατά πόσο ήταν σωστά τα σφυρίγματα, αν είχε ίδια κριτήρια, αν ήταν καλή η διαιτησία του, δεν έχω άποψη, γιατί απλά δεν είδα το παιχνίδι με τον Δούκα. Κι είναι και το τελευταίο που θα με/μας απασχολούσε.

Οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι τους μίλησε απρεπώς, χρησιμοποιώντας τη φράση “έχουμε παραγνωριστεί“. Το καταγράφει το ρεπορτάζ ως επίσημη ανακοίνωση (δείτε εδώ) κι όχι ως… παραφιλολογία. Ως εκ τούτου έχουμε ένα σημείο αναφοράς. Αν η ανακοίνωση δεν αποτυπώνει τα πραγματικά γεγονότα οφείλει η ΚΕΔ/ΕΟΚ να προστατεύσει τον διαιτητή.

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Γιατί κανείς διαιτητής δεν έχει “οδηγία” να ανοίγει διάλογο -και δη χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις- με παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Καλό θα ήταν για τον Τάσο Κάρδαρη (και όλους τους νεαρούς διαιτητές) να μην γνωρίζει, πόσο μάλλον να… παραγνωρίζει, τους ανθρώπους των ομάδων.

Αν ισχύουν όσα επισήμως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Φάρου, τότε ο κ. Κάρδαρης μάλλον έχει εσφαλμένη αντίληψη για τον ρόλο του, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τα όρια της δικαιοδοσίας του. Και πρέπει να τιμωρηθεί.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ, βεβαίως, είναι μια επιτροπή που εδώ και χρόνια υπολειτουργεί, που εδώ και χρόνια αδιαφορεί και για την απόδοση της δικαιοσύνης, και για την εικόνα των διαιτητών. Αλλά δεν υπάρχει ζήτημα. Επειδή ταιριάζει και με την όλη αναφορά, μπορεί σε λίγο να μας πουν ότι και η ΚΕΔ είναι… “φάρος” (της διαιτησίας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…