Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δείξαμε χαρακτήρα”

“Δείξαμε χαρακτήρα”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Καβάλας με 87-74 και τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε στην τιμωρία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και στα επικείμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μεγάλη προσοχή. Και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και στη διάρκεια του αγώνα. Δεν αφήσαμε περιθώρια στην Καβάλα να αντιδράσει, είχαμε συγκέντρωση γιατί όσο καλός κι αν είσαι, αν δεν δώσεις ανάλογη συγκέντρωση μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως. Ακόμη κι όταν μείωσαν οι αντίπαλοί μας στους έξι πόντους, οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και τελείωσε το παιχνίδι αρκετά εύκολα. Εύχομαι στην Καβάλα να επανέλθει πολύ γρήγορα στην Α1, γιατί μειώνονται οι ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα.

Για την τιμωρία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που απουσίασε από το σημερινό παιχνίδι είπε: “Εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση αυτός που θα κρίνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αλλά πρέπει να πω ότι βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στην αντιμετώπιση προς τον Σοφοκλή μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με πολύ δυνατό κορμί, έτσι παίζει, έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, είναι τιμή για μας που τον έχουμε στην ομάδα μας, τον γνωρίζουν όλοι και θα δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα δυναμόμετρο για έναν παίκτη που λόγω της φυσικής του δύναμης έτσι παίζει. Φυσικά και δεν θέλουμε να υπάρχουν αντιδράσεις των παικτών, δεν τις επικροτούμε, αλλά θέλουμε να υπάρχει σεβασμός προς τον Σοφοκλή και προς όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι το παράπονό μου και το λέω για πρώτη φορά. Δεν έχω μιλήσει όλη την χρονιά για αυτό”.

Για τα παιχνίδια των πλέι οφ με τη ΑΕΚ τόνισε: “Παίζουμε με πολύ καλή ομάδα, που έχει ένα δυνατό ρόστερ, με καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πρώτο παιχνίδι σε αυτές τις σειρές είναι πάντα σημαντικό, μπορεί αν υπάρχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού, παρόλο που οι ομάδες γνωρίζονται καλά. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι η ψυχολογία, πρέπει να είσαι δυνατός και στο παιχνίδι και παντού”.

Από πλευράς παικτών ο Μιλένκο Τέπιτς σχολίασε: “Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Περιμέναμε να χάσει και η Κηφισιά για να πάρουμε την πέμπτη θέση. Ας πούμε ότι αυτός ήταν ο μίνιμουμ στόχος στην κανονική περίοδο. Θα μπούμε στα πλέι οφ ως πέμπτοι και θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Λυπάμαι για την Καβάλα που υποβιβάζεται , έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη. Τους εύχομαι τα καλύτερα και να επιστρέψουν την επόμενη σεζόν. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τα πλέι οφ”.
Για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ είπε: “Εμείς μπαίνουμε στα πλει οφ με φουλ ρόστερ και χωρίς τραυματισμούς, που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα, πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα που χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…