Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Δεν άντεξε την πίεση (pics)

Δεν άντεξε την πίεση (pics)

paok pagkos soulis markopoulos

paok-pagkos-soulis-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ στο PAOK Sports Arena και πλέον επιζητά εκ νέου το “διπλό” στην έδρα των “κιτρινόμαυρων” για να προκριθεί στα ημιτελικά της φετινής Basket League. Ο “Δικέφαλος του Βορρά”, παρουσιάστηκε αγνώριστος σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, όταν και είχε πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

paok-keith-klanton

Ένα από τα κύρια προβλήματα της χθεσινής ήττας, ήταν τα ριμπάουντ. Το συγκεκριμένο θέμα ταλανίζει τον Σούλη Μαρκόπουλο από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της ομάδας και παρ’ ότι η έλευση του Κιθ Κλάντον έδειξε να το λύνει σε μεγάλο βαθμό, στην χθεσινή (23/04) αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι υστέρησαν σημαντικά. Η ΑΕΚ μάζεψε 48 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 14 επιθετικά, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε 34, με μόλις 5 επιθετικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η “Ένωση” να έχει περισσότερες επιθέσεις (24 για την ακρίβεια) και ευκαιρίες για να ανεβάσει το σκορ.

Ακόμα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εκνευριστικά άστοχοι από την γραμμή των 6,75. Με μόλις 3/13 τρίποντα, οι “ασπρόμαυροι” δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στην ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, που με την επιθετική της άμυνα ανάγκασε ουκ ολίγες φορές τους γηπεδούχους σε εκτός ισορροπίας σουτ.

paok-kostas-vasileiadis-sout

Τέλος, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι χαμένες ελεύθερες βολές. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μη μπορώντας να σκοράρουν από το τρίποντο, πέρασαν την μπάλα μέσα στην ρακέτα, όμως παρά τις αρκετές φορές που βρέθηκαν στην γραμμή της φιλανθρωπίας, ήταν σε μεγάλο βαθμό άστοχοι. Ο ΠΑΟΚ είχε 10 χαμένες ελεύθερες βολές (16/26), γεγονός που στοίχισε ιδιαίτερα στην έκβαση του αγώνα.

Βέβαια, όλη η αυτή η αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο άγχος και την πίεση. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα πλέι οφ ως αουτσάιντερ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά το “διπλό” στο ΟΑΚΑ, ανέτρεψε τα δεδομένα. Με τον κόσμο να ζητά την νίκη επί των Αθηναίων, ο ΠΑΟΚ λύγισε, με τον Τέπιτς μάλιστα εστιάζει και ο ίδιος στις δηλώσεις του στην πίεση που δεν κατάφεραν να αντέξουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

paok-kosmos-sports-arena-xeria

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων»

Εκτός για τον Ολυμπιακό οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης. Ώρα πλ…