Κεντρική Basket League Άρης Χρυσό παράσημο για το ζεύγος Λάσκαρη (pic)

Χρυσό παράσημο για το ζεύγος Λάσκαρη (pic)

aris nikolas emmanouil laskaris tzwrtzia

aris-nikolas-emmanouil-laskaris-tzwrtzia

Η οικογένεια Λάσκαρη βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και περίπου ένα χρόνο με την ενασχόλησή της με την δοίκηση του Άρη. Ο Νικόλαος Λάσκαρης με την σύζυγό του Τζώρτζια Ευσεβίου-Λάσκαρη, ζούσαν όμως, χρόνα στην Ελβετία και πάντα ασχολούνταν με τον ελληνισμό και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθούν σε κάθε ευκαρία. Επομένως, είναι απολύτως λογική η τιμή που τους έγινε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το ζεύγος Λάσκαρη, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επαναπατριστούν οι εικόνες του Ιερού Ναού Αγίου Ιακώβου Τρικώμου. Για αυτό το λόγο, όπως ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, σήμερα (08/04) απονεμήθηκε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Άρης, το χρυσό παράσημο του Αποστόλου Παύλου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:
“Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, εκλάπησαν από τον ναό του Αγίου Ιακώβου στο Τρίκωμο, μετά την τουρκική εισβολή. Εντοπίσθηκαν το 2007 στη Ζυρίχη και μετά από ενέργειες της Εκκλησίας και των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατασχέθηκαν από την ελβετική Ιντερπόλ, ενώ παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού τους. Μετά και την πλήρη τεκμηρίωση της κυπριακής προέλευσης των εικόνων και της κλοπής τους, ακολούθησε λήψη νομικών μέτρων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Το Δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τον Ρωσοεβραίο έμπορο τέχνης, κάτοχο των εικόνων. Η ετυμηγορία του κυπριακού δικαστηρίου χρησιμοποιήθηκε στα ελβετικά δικαστήρια, όπου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και ο Ρωσοεβραίος έμπορος τέχνης υπέγραψαν συμβιβαστικό διακανονισμό για επιστροφή των εικόνων στην Κύπρο. Οι εικόνες επέστρεψαν στις 31 Μαρτίου 2016 και εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'”.

laskaris-aris-vraveio-timi

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…