Κεντρική NBA Ανατριχίλα στο Λος Άντζελες (vids)

Ανατριχίλα στο Λος Άντζελες (vids)

GettyImages 517149632

kobe-bryantΟ Κόμπε Μπράιαντ παρουσιάσθηκε “σεληνιασμένος” στο τελευταίο ματς της καριέρας του. Ο “Black Mamba” σημείωσε 60 πόντους (!), οδηγώντας τους Λέικερς στη νίκη επί της Γιούτα (101-96). Το Τοτέμ των “λιμνανθρώπων” αποθεώθηκε από το κοινό του “Staples Center”, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

“Επί 20 χρόνια όλοι μου έλεγαν: πάσαρε την μπάλα. Σήμερα όλοι μου έλεγαν: μην πασάρεις“, τόνισε χαριτολογώντας ο Κόμπε, ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης.

“Ήταν 20 χρόνια τελειότητας. Ο Κόμπε Μπράιαντ δεν μας κορόιδεψε ποτέ, έπαιξε ακόμη και τραυματίας κι ήταν εκεί πάντα για μας. Κι έχουμε πέντε πρωταθλήματα, για να το αποδεικνύει. Είναι η μεγαλύτερη διασημότητα που έχει αυτή η πόλη εδώ και 20 χρόνια.

Είναι ο σπουδαιότερος που φόρεσε ποτέ αυτή τη φανέλα. Έχει 19 ρεκόρ για τους Λέικερς κι εννιά σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Πέτυχε τόσες φορές πάνω από 50 πόντους κι όλοι θυμόμαστε πού βρισκόμασταν όταν έβαλε 81“, υποστήριξε ο Μάτζικ Τζόνσον πριν από την έναρξη του αγώνα.

Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν Λέικερ μέχρι θανάτου από μικρός, ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση, που μου δώσατε.

Σε όλη μου την καριέρα, όλοι μου φώναζαν να κάνω πάσα και, σήμερα, μου έλεγαν μην κάνεις πάσα (σ.σ.: γέλια). Δεν υπάρχουν λέξεις, για να σας πω πώς αισθάνομαι. Σας αγαπώ! Στη γυναίκα μου και τις κόρες μου, σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου. Βανέσα, δεν μπορώ να σου πω αρκετά ευχαριστώ που κράτησες ενωμένη αυτή την οικογένεια. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out“, υπογράμμισε ο Κόμπε.

Η αποθέωση πριν από το ματς

Η τελευταία -εντυπωσιακή- παράσταση

Ο επίλογος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…