Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Άμυνα, το κλειδί της πρόκρισης

Άμυνα, το κλειδί της πρόκρισης

pao panathinaikos team omadiki gist

pao-panathinaikos-team-omadiki-gist

Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην αρχή του Top 16, κατάφερε να περάσει με άνεση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπου και θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση.

Κλειδί της άνετης – εν τέλει – πρόκρισης της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν η άμυνά της. Οι “πράσινοι” είχαν το δεύτερο μικρότερο παθητικό (73,3 πόντοι) στο Top 16, με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι η κορυφαία ομάδα σ’ αυτήν την κατηγορία με παθητικό 69,8 πόντους!

Το “τριφύλλι”, πάντως, διέπρεψε και στην κατηγορία των κλεψιμάτων, έχοντας τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο (7,6) στο Top 16 και όντας οριακά πίσω μόνο από τη Χίμκι (7,8).

Στα συν του Παναθηναϊκού και η καλή δημιουργία της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία ήταν πέμπτη σε ασίστ με μέσο όρο 17,9. Μοναδικό μελανό σημείο στο παιχνίδι του “τριφυλλιού” ήταν τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο Top 16 και τα οποία πρέπει να περιορίσουν στα κρίσιμα παιχνίδια με τη Λαμποράλ Κούτσα. Οι “πράσινοι” έκαναν μέσο όρο 14,2 λάθη, έχοντας την τέταρτη χειρότερη επίδοση, πίσω από Ερυθρό Αστέρα (15,2), Λαμποράλ Κούτσα (14,4) και Νταρουσάφακα (14,3).

Οι Βάσκοι κάνουν εύκολα το λάθος, κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, πιέζοντας πολύ στην μπάλα με τους ικανότατους περιφερειακούς αμυντικούς που διαθέτει (Καλάθης, Ουίλιαμς, Φελντέιν, Χέινς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …