Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Αυτοί ξεχώρισαν στη Basket League

Αυτοί ξεχώρισαν στη Basket League

soko trikala

soko-trikala

Η κανονική διάρκεια της Basket League ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων, ενώ δεν ήταν λίγοι οι παίκτες-λαχεία που ξεχώρισαν με την απόδοση τους.

Το eBasket.gr επιχείρησε να βρει τους κορυφαίους ξένους παίκτες και κατέληξε σε έξι αθλητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν τρομερές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποτελώντας τους ηγέτες των ομάδων τους.

Όβι Σόκο

soko-trikala-rethimno

Ο Βρετανός φόργουορντ των Τρικάλων πραγματοποίησε τρομερή σεζόν και ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη κατάφερε και φέτος να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Σόκο ήταν το “Α” και το “Ω” των Τρικάλων, μετρώντας μέσο 16,5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ σε 19 παιχνίδια, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη θεσσαλική ομάδα στην άνετη παραμονή. Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στην Ελλάδα, ο 25χρονος άσος μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπρίντιζι και είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα απασχολήσει πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ντουέιν Ντέιβις

davis-mcneal-koroivos-aris

Ο Ντουέιν Ντέιβις αποτέλεσε τον “μπομπέρ” της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ του Κοροίβου ήταν κυριολεκτικά σε ορισμένα παιχνίδια μία ομάδα μόνος του, κουβαλώντας στις πλάτες του το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου.

Μέτρησε μέσο 18,3 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ, οδηγώντας στην παραμονή τον Κόροιβο.

Ντεμάριους Μπολντς

demarius-bolds-lavrio

Ήρθε μεσούσης της σεζόν στο Λαύριο, ανέβασε επίπεδο την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και έκανε “όργια” παρκέ, όντας εξαιρετικός σκόρερ. Στοιχείο για το οποίο είχε ξεχωρίσει και τη σεζόν 2013-14 όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

Είχε μέσο όρο 15,9 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, βοηθώντας τους νεοφώτιστους να εξασφαλίσουν άνετα την παραμονή τους και να διεκδικήσουν ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ.

Ντάστιν Χογκ

dustin hogue-kifisia

O “Κάιλ Χάινς” της Κηφισιάς εντυπωσίασε τους πάντες με τις εμφανίσεις του στην κανονική διάρκεια, ενώ θα έχει την ευκαιρία να κλέψει και τις εντυπώσεις στα πλέι οφ, μιας και η ομάδα των βορείων προαστίων τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Άρη.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει τρομερή έφεση στα ριμπάουντ, ενώ τράβηξε στα περισσόερα παιχνίδια το κουπί στην επίθεση της Κηφισιάς, κάνοντας ουκ ολίγες φορές double-double. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Χογκ μέτρησε μέσο όρο 12,8 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, αγωνιζόμενος σ’ όλα τα παιχνίδια.

Τρεβόρ Ρέλεφορντ

releford-kolossos-koroivos

O βραχύσωμος γκαρντ του Κολοσσού αποτέλεσε τον ηγέτη των “θαλασσί” στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας επάξια τον Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι για να παίξει στον Άρη.

Μέτρησε μέσο όρο 13,9 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αγωνιζόμενος σ’ όλα τα παιχνίδια. Αξέχαστοι θα μείνουν οι 35 πόντοι που έβαλε στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο.

Οκάρο Ουάιτ

okaro white-aris

Ο Οκάρο Ουάιτ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος έχει την ικανότητα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, ήτοι σε ομάδα Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός φόργουορντ πραγματοποιεί τρομερή σεζόν και μαζί με τον Τζέρελ ΜακΝιλ αποτελούν τους δύο καλύτερους παίκτες του Άρη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας τον Ουάιτ να κάνει “όργια” στο παρκέ, οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς στην κατάκτηση της τρίτης θέσης της βαθμολογίας. Στην κανονική περίοδο είχε μέσο όρο 13,5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ και άπαντες στον Άρη ελπίζουν πως τα καλύτερα τα έχει κρατήσει για τα πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…