Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Τιμή και υπερηφάνεια” (pics)

“Τιμή και υπερηφάνεια” (pics)

pavlovic raduljica kalathis one team

pavlovic-raduljica-kalathis-one team

Στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, βρέθηκαν χθες (21/03) το πρωί οι Νικ Καλάθης, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Σάσα Πάβλοβιτς, στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΕυρωλίγκαOne Team” – Basketball is everywhere.

Οι τρεις αθλητές του “τριφυλλιού“, έπαιξαν μπάσκετ με τους ανήλικους κρατούμενους (15-18 ετών), έπαιξαν μπάσκετ και συζήτησαν για πολλή ώρα, με το θέμα της καταπολέμησης του ρατσισμού να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Παράλληλα, οι “πρεσβευτές” του προγράμματος παρότρυναν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ευχήθηκαν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους.

pavlovic-raduljica-kalathis-one team1

“Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα να αποτελώ μέρος του προγράμματος  “Basketball is Everywhere”. Είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικό και συνάμα ξεχωριστό. Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που πληροφορήθηκα από τους εργαζομένους του Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, ότι δηλαδή από τη μέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα “Basketball is Everywhere” -δηλαδή από πέρσι- τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ και παίζουν όποτε έχουν την ευκαιρία.

Εύχομαι να μάθω κάποια στιγμή πως αυτά τα παιδιά εντάχθηκαν ξανά στην κοινωνία και ότι πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει” δήλωσε ο Ραντούλιτσα.

pavlovic-raduljica-kalathis-one team3

Ο Νικ Καλάθης, με τη σειρά του, υπογράμμισε: “Αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια που συμμετείχα μαζί με την ομάδα μου σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα που έπαιξα με τα παιδιά και μίλησα μαζί τους. Για εκείνα αποτελεί μεγάλο το να περνούν κάποιες ευχάριστες ώρες και ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα μηνύματα που διέπουν τον αθλητισμό, όπως είναι η ομαδικότητα και η επιμονή για την επίτευξη του στόχου. Παράλληλα κερδίζουμε και εμείς πολλά πράγματα καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι σε εμπειρίες“.

Τέλος, ο Σάσα Πάβλοβιτς σχολίασε: “Πρόκειται για ένα σπουδαίο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και θα ήθελα από την πλευρά μου να συγχαρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που συμμετέχει σε αυτό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινα κομμάτι του προγράμματος παίζοντας μπάσκετ και συνομιλώντας με αυτά τα παιδιά. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο”.

pavlovic-raduljica-kalathis-one team2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Sold Out το Game 5

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Game 5 του Παναθηναϊκός – Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός απέχει …