Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Τα πάντα για τη νίκη”

“Τα πάντα για τη νίκη”

papagiannis

papagiannis

Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής (24/3, 20:30, NS2) εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Νταρουσάφακα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Όγκνιεν Κούζμιτς δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, με τη δωδεκάδα του “τριφυλλιού” να απαρτίζεται από τους: Διαμαντίδη, Καλάθη, Γουίλιαμς, Φελντέιν, Χέινς, Φώτση, Γκιστ, Ραντούλιτσα, Χάντερ, Παπαγιάννη, Πάβλοβιτς και Χαραλαμπόπουλο.

“Δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς για καμία ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Έχουν υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους της και την Ευρωλίγκα να πολεμήσουν για τη νίκη. Ας μην ξεχνάμε πως θα βρίσκονται στη διοργάνωση και την καινούρια σεζόν και θέλουν να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο. Θα κάνουν ένα κανονικό παιχνίδι για να κερδίσουν. Διαθέτουν μια σκληρή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες που παίζουν πάντα για τη νίκη, όπως είναι ο Γκόρντον, ο Γουίλμπεκιν, ο Χαρανγκόντι, ο Ερντέν και άλλοι, που μπορούν με την απόδοσή τους να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Έχουν χάσει πολλά παιχνίδια στη διοργάνωση με διαφορές της τάξης του ενός, δύο ή τριών πόντων. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα για να το πάρουμε”, δήλωσε o Γκόραν Μπιέντοφ, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε: “Πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ καλά στους περιφερειακούς παίκτες της Νταρουσάφακα, όπως είναι ο Γκόρντον και ο Γουίλιμπεκιν. Παράλληλα διαθέτουν και πολύ καλά “τεσσάρια”. Πρέπει να δώσουμε σημασία στην άμυνα, να είμαστε δυνατοί σε αυτόν τον τομέα και από εκεί και πέρα η επίθεση θα έρθει από μόνη της”.

Όσο για το πλάνο ενσωμάτωσης των νεαρών παικτών στην ομάδα, είπε: “Σιγά-σιγά προχωράει. Ο Παναθηναϊκός θέλει να μας προωθήσει αλλά θα πρέπει και εμείς σιγά-σιγά να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε”.

Τέλος, ο Γιώργος Παπαγιάννης πρόσθεσε: “Πάμε να παίξουμε πάρα πολύ δυνατά στην Τουρκία. Θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε στο Top 8 και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, κάποιους παίκτες που είναι εκτός, αλλά θα πρέπει να πάμε δυνατά. Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε πρωτίστως την άμυνά μας. Θα είναι αυτή που θα μας δώσει τη νίκη. Με τον Ερυθρό Αστέρα δεν πήγαμε τόσο καλά αμυντικά και ειδικά στο ριμπάουντ. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε με τη Νταρουσάφακα για να πάρουμε τη νίκη”.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η Νταρουσάφακα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, σχολίασε: “Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τέτοιες ομάδες εκτός έδρας. Η Νταρουσάφακα σίγουρα θα θέλει να πάρει τη νίκη μέσα στο δικό της γήπεδο και εμείς θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, με την ενέργειά μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα και το γεγονός ότι και η Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε “στόχο”, ανέφερε πως: “Λυπούμαστε για όλα αυτά που γίνονται. Εύχομαι κάποια στιγμή να τελειώσουν και όλος ο κόσμος να είναι υγιής. Εμείς, όμως, κοιτάζουμε πάντα τη δουλειά μας και μας απασχολεί ο αγώνας με τη Νταρουσάφακα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…