Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Στο πλάι του η “Μαλαματίνα”

Στο πλάι του η “Μαλαματίνα”

paok badge sima

paok-badge-sima

Έναν ακόμα χορηγό θα έχει στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ. Η “Ρετσίνα Μαλαματίνα“, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο χορηγικό πρόγραμμα από την φετινή περίοδο, δίνοντας άλλη μία ανάσα στους “ασπρόμαυρους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την «Ρετσίνα Μαλαματίνα» η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο Χορηγικό Πρόγραμμα της ομάδας μας ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ» της προσπάθειας μας, για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016.

Σύντομη Περιγραφή ΡΕΤΣΙΝΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Η Ρετσίνα Μαλαματίνα παράγεται από τις αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών Σαββατιανό και Ροδίτης. Η οινοποίηση γίνεται με μέθοδο της λευκής οινοποίησης με ελεγχόμενη θερμοκρασία, επιλέγοντας αποκλειστικά τον «αφρό» του μούστου (τον πρόρρογο) επιτυγχάνοντας έτσι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε χρώμα, άρωμα, γεύση, και ποιότητα. Την ποιότητα της Ρετσίνας Μαλαματίνα την εξασφαλίζουν επίσης και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των οινοποιείων της, τα οποία λειτουργούν με τον πλέον σύγχρονο αυτοματοποιημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η προσθήκη μικρής ποσότητας ρητίνης πεύκου κατά τη ζύμωση, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση ρετσίνας, αφήνοντας ταυτόχρονα να αναδειχθούν και τα φρουτώδη αρώματα των ποικιλιών. Στα χαρακτηριστικά αυτά, προσθέτοντας και τις ευεργετικές ιδιότητες της ρητίνης-ρετσίνι, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα μοναδικό κρασί με απόλυτα Ελληνική ταυτότητα. Η ρετσίνα Μαλαματίνα μας εμπνέει.

Η ρετσίνα μας
Η ρετσίνα έχει μια ιστορία χιλιάδων χρόνων και σύμφωνα με την επίσημη νομοθεσία, εντάσσεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα κρασιά με «Ονομασία κατά Παράδοση» τα οποία παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αποκλειστικά από Ελληνικά σταφύλια και μόνο στην Ελλάδα (ΠΔ 514/1979). Η ρετσίνα Μαλαματίνα είναι πιστοποιημένη με ISO 22000:2005 για τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Τροφίμων (HACCP). Έτσι, σας εγγυόμαστε ότι κάθε μπουκάλι Μαλαματίνα έχει πάντα την ίδια αξεπέραστη ποιότητα, έντονο αρωματικό πλούτο και μια ευχάριστη πιπεράτη επίγευση.

Εμφιαλωτήριο
Θέλαμε η ρετσίνα Μαλαματίνα να προσφέρεται παντού εμφιαλωμένη και το 1957 το πετύχαμε πρώτοι. Στη συνέχεια, για να καλύψουμε τη ζήτηση, μεταφέραμε το εμφιαλωτήριο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Το 1994 εκσυγχρονίσαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό και η γραμμή εμφιάλωσης αυτοματοποιήθηκε πλήρως, αποκτώντας τη δυνατότητα να εμφιαλώνει 40.000 φιάλες την ώρα με τον πλέον σύγχρονο και ασφαλή τρόπο. Με την προσθήκη 3 ανοξείδωτων δεξαμενών, η ικανότητα αποθήκευσης άγγιξε τους 1.500 τόνους ρετσίνας προς εμφιάλωση, η οποία μεταφέρεται με τον ιδιόκτητο στόλο υπερσύγχρονων βυτιοφόρων από τα οινοποιεία της εταιρίας.
Σήμερα, το εμφιαλωτήριο της Μαλαματίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης!

Ο κόσμος της
Θέλαμε να μας γνωρίσει όλος ο κόσμος και σήμερα η Μαλαματίνα ταξιδεύει σε 37 χώρες και συντροφεύει την κάθε μας στιγμή!

Σκοπός μας είναι να ανταμείψουμε τους Έλληνες του εξωτερικού με την παρουσία της αυθεντικής ρετσίνας Μαλαματίνα αλλά και να δώσουμε στους ξένους καταναλωτές την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής οινοποιίας που μας συντροφεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ορθή εκπροσώπηση της Ρετσίνας αλλά και της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των εξαγωγών, μέσα από μία σημαντική σειρά επενδύσεων.

Η ψυχή της
Η ρετσίνα είναι τρόπος ζωής. Είναι διαχρονική. Ταιριάζει με όλους, μιλάει στην καρδιά μας και συνοδεύει τις πιο όμορφες στιγμές μας. Από το 1895 μέχρι σήμερα, η αυθεντική Ρετσίνα Μαλαματίνα συνεχίζει να έχει την ίδια, ευχάριστα διακριτική της γεύση και το πιπεράτο άρωμά της. Και σκοπός μας είναι να τη γνωρίσει όλος ο κόσμος όπως τη γνώρισαν οι πρόγονοί μας… Απλά αυθεντική!

Η ουσία της
Η συνταγή της ρετσίνας μας είναι μία ιστορία πολλών ετών! Οι καλύτερες γηγενείς ποικιλίες, με κυρίαρχη το Σαββατιανό, συνδυάζουν τα αρώματά τους με μια μικρή αλλά ευεργετική ποσότητα ρητίνης, από τα «δάκρυα» του πεύκου Pinus Hallepensis. Οι αμπελοκαλλιεργητές μας, με την πολύτιμη πείρα τους, φροντίζουν για την ευρωστία των αμπελιών ώστε να προσφέρουν κάθε χρόνο περίπου 30.000 τόνους σταφύλια για την παραγωγή της Ρετσίνας Μαλαματίνα.

Η κληρονομιά της
Όσοι εργάζονται για τη Ρετσίνα Μαλαματίνα είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας.
Σε κάθε τμήμα απασχολούνται γενεές ανθρώπων που συνεχίζουν την παράδοση με αφοσίωση και εμπιστοσύνη, και όλοι μαζί μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας αλλά και τις προσωπικές μας εμπειρίες από τη ρετσίνα μας, ώστε να σας προσφέρουμε ένα προϊόν που μας κάνει υπερήφανους.

Το σπίτι της
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της ρετσίνας μας δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο από σύγχρονες, λειτουργικές και άρτια εξοπλισμένες. Σήμερα, το εμφιαλωτήριο Μαλαματίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του, εξασφαλίζουμε την αξεπέραστη ποιότητα της ρετσίνας μας σε κάθε φιάλη.

Η γη της
Όταν παράγεις ένα προϊόν που βγαίνει απευθείας από τη φύση, οφείλεις να τη σέβεσαι. Γι’ αυτό η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασική προτεραιότητά μας. Μελετάμε και εφαρμόζουμε πρωτοποριακές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωση υλικών, βιολογικούς καθαρισμούς και προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στους παραγωγούς μας, γιατί ξέρουμε ότι όταν η γη είναι «υγιής», μας δίνει πίσω ό,τι καλύτερο έχει για την παραγωγή της ρετσίνας μας.

Η φήμη της
Σήμερα η Ρετσίνα Μαλαματίνα είναι παντού και συντροφεύει την κάθε μας στιγμή! Είναι η 1η στην αγορά διανέμοντας παγκοσμίως πάνω από 50 εκατομμύρια φιάλες σε 37 χώρες κάθε χρόνο. Και σκοπός μας είναι να γνωρίσει όλος ο κόσμος ένα από τα ιστορικότερα κρασιά της Ελλάδας, τη ρετσίνα μας, όπως τη γνωρίσαμε και εμείς… απλά αυθεντική!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …