Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στην αντεπίθεση

Στην αντεπίθεση

euroleague

euroleague

Η Ευρωλίγκα πέρασε στην αντεπίθεση, μετά τις απειλές της FIBA περί τιμωριών και απειλών για τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίος διασυλλογικής διοργάνωσης στη “Γηραιά Ήπειρο” εξέδωσε “ανοικτό γράμμα”, μέσω του οποίου επιτέθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις “αλλοπρόσαλλες” απαιτήσεις και ενέργειες της.

Την κατηγόρησε για τις κατά καιρούς απειλές που έχει εξαπολύσει σε λίγκες και ομάδες καθώς και για “έλλειψη σεβασμού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ“, ενώ την χαρακτήρισε “αφερέγγυα” καθώς άλλα υποσχέθηκε στην αρχή και σε άλλη “ρότα” κατέληξε, αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αναφέρεται “η λύπη και απογοήτευση της Ευρωλίγκα και των ομάδων της, σχετικά με το γεγονός πως η FIBA θέλει να επιλύσει με κυρώσεις την κατάσταση, από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε δια του διαλόγου.

Η Ευρωλίγκα κι οι σύλλογοί της θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί ανεξαρτήτως των απειλών της FIBA με την ελπίδα πως οι ομοσπονδίες θυμούνται πως οι σύλλογοι είναι τα θεμέλια του αθλητικού συστήματος κι αναγνωρίζουν την ελευθερία τους να συμμετάσχουν σε όποια διοργάνωση θεωρούν καλύτεροι για τους φιλάθλους τους, καθώς όλες οι διοργανώσεις υφίστανται για το καλό του μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…