Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Στα κρίσιμα, ο Διαμαντίδης είναι 10 χρόνια πιο νέος”

“Στα κρίσιμα, ο Διαμαντίδης είναι 10 χρόνια πιο νέος”

Goran Bientof

Goran Bientof

Ο συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, για τον αρχηγό των “πρασίνων”, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Αναλυτικά:
Καλησπέρα σε όλους,

Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη μετά από μια απίστευτη στήριξη των οπαδών μας στο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Έχω την αίσθηση ότι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ο κόσμος ήταν αυτός που μας… έσπρωξε στο να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη, πέραν κάποιων άλλων πολύ σημαντικών στοιχείων που θα σας εξηγήσω παρακάτω.

Μετά τη Λοκομοτίβ κερδίσαμε τον Κόροιβο σ’ ένα παιχνίδι που μοιράσαμε τον χρόνο, αλλά θα θέλαμε να έχουμε πιο καλές αμυντικές αντιδράσεις. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Νταρουσάφακα και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό την πρόκριση μας στα πλέι οφ.

Η Νταρουσάφακα διαθέτει μια δυνατή ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Στον πρώτο γύρο την κερδίσαμε πολύ δύσκολα στο τέλος, ωστόσο, τώρα έχουμε μια τελείως διαφορετική ομάδα με νέους παίκτες και γενικά άλλη ψυχολογία και κατάσταση. Θέλω πω για την τουρκική ομάδα πως αν παρατηρήσετε έχει παλέψει τα περισσότερα παιχνίδια με πολύ δυνατούς αντιπάλους και ειδικά μέσα στην έδρα της θα θέλει να φτάσει σε μια ακόμη νίκη στο ΤΟΡ16.

Εμείς, όμως, θέλουμε πολύ αυτό το αποτέλεσμα ώστε να μη σκεφτόμαστε τι θα κάνει η Εφές με τη Φενέρ για παράδειγμα και να διασφαλίσουμε με τα δικά μας χέρια την πρόκριση μας και να διεκδικήσουμε την τρίτη ακόμη και τη δεύτερη θέση του ομίλου μας. Ακόμη είναι όλα ανοικτά. Θα δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις που έχουμε μπροστά μας και ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς διότι έχουμε κάποια προβλήματα με τον Γουίλιαμς και τον Κούζμιτς.

Κλείνοντας, θέλω να πω κάτι όπως το νιώθω. Στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ οι φίλαθλοι μας ώθησαν προς τη νίκη αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι αυτός που μας οδήγησε σε αυτή. Στα τελευταία λεπτά ήταν ένας Διαμαντίδης από τα παλιά όπως είχε κάνει και με τη Μπαρτσελόνα. Νομίζω πως ο Μήτσος καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα πόσο κρίσιμα είναι κάποια παιχνίδια και όποτε μπαίνει να παίξει σε αυτά εμφανίζεται δέκα χρόνια νεότερος! Μετά από αυτό το ματς όλοι του ζητήσαμε ξανά να μείνει, εκτός φυσικά από τον προπονητή μας που είπε πως αφού έχασε το τελευταίο σουτ πρέπει να …παραιτηθεί (σ.σ. γελιά)!

Σαφώς και ήταν ένα αστείο του Σάλε που θέλει πάρα πολύ όπως και όλοι μας να παραμείνει κοντά μας αυτός ο θρύλος του μπάσκετ. Για να επιστρέψω στον αγώνα με τη ρωσική ομάδα θα προσθέσω πως ο Διαμαντίδης απέδειξε ακόμη μια φορά πόσο υπέροχος αθλητής είναι, πόσο καλά διαβάζει και καταλαβαίνει το παιχνίδι. Ήταν ο καλύτερος αμυντικός μας στον αγώνα και απλά στα δύσκολα έγινε και ο καλύτερος επιθετικός μας! Ο Παναθηναϊκός και όλοι εμείς είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε έναν τέτοιο αθλητή, μα πάνω απ΄ όλα έναν τέτοιο άνθρωπο.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Γκόραν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…