Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – ΑΕΚ 70-69

Ρέθυμνο – ΑΕΚ 70-69

harrow mavrokefalidis rethimno aek

harrow-mavrokefalidis-rethimno-aek

Ύστερα από ένα καθηλωτικό ντέρμπι, το Ρέθυμνο επικράτησε της ΑΕΚ με 70-69 και κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την είσοδο στα πλέι οφ. Η Ένωση, από την άλλη, εγκαταλείπει οριστικά -εκτός απροόπτου- τον στόχο της τρίτης θέσης.

Η ομάδα του Ρεθύμνου μετά την ήττα από την Καβάλα επιδίωξε την έκπληξη κόντρα στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας πως το έργο της ομάδας θα είναι δύσκολο σε συνδυασμό και με την απουσία του Χάρη Γιαννόπουλου. Από την άλλη πλευρά η “Βασίλισσα” παρατάχθηκε χωρίς τους Χέρστον και Μπράουν.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με ένα σερί 9-0 στα πρώτα 3 λεπτά του αγώνα έδειξε τα δόντια της από νωρίς. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε το πρώτο τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του καθώς είχαν μπει μουδιασμένοι. Το Ρέθυμνο κατάφερε να μειώσει σε 6-11 στο 6 λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ζντόβτς δεν σταμάτησαν να τρέχουν στον δικό τους ρυθμό και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Μαυροκεφαλίδη κάτω από το καλάθι, συνέχισαν να προηγούνται με 19-13. Ο Σχίζας έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Καλαμπόκη στα 40” πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου και το σκορ έγινε 13-22 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ δεν έριξε τον ρυθμό της και βασίστηκε στους αιφνιδιασμούς της αλλά και στην υπεροχή της κοντά στο καλάθι. Οι Κρητικοί όμως βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να μειώσουν την διαφορά με τον Χάροου και Μάντεν να είναι εύστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών και να κάνουν το σκορ 19-24 στο 13ο λεπτό του αγώνα.

Οι κιτρινόμαυροι όμως παίζοντας πιεστική άμυνα και με τον Σάκοτα να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια έκαναν το 19-28. Ενώ οι Ρεθυμνιώτες μείωσαν σε 23-28, η απάντηση από την ΑΕΚ ήταν άμεση και με τρίποντο του Γκριν, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 23-31. Οι Κρητικοί όμως με ένα σερί 6-0 έκαναν το 31-33 στα 2 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Όμως η προσωπικότητα του Μαυροκεφαλίδη μέσα στο παρκέ εγγυόταν την καλή επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ που με βολές του έκανε το 31-36. Σε μία από τις πολλές μονομαχίες κάτω από το καλάθι ο Σάφτενααρ βρήκε στόχο και έκανε το 33-36 αλλά, ο “μεγάλος” μικρός της Βασίλισσας Μωραΐτης με τρίποντο από την κορυφή έκανε το 33-39 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι ρυθμοί της ΑΕΚ ήταν οι ίδιοι όπως και στην αρχή του αγώνα και με 5 συνεχόμενους πόντους έκανε το 36-45 6:20 πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Με τρίποντο του Στόουν οι γηπεδούχοι έκαναν το 41-45 αλλά o Mαυροκεφαλίδης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ, κάνοντας το σκορ 41-48. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν παραδώσει τα όπλα τους και με εκ νέου τρίποντο του Μιλόσεβιτς στο 3:30 έκαναν πάλι το 45-54. Ο πρώην αρχηγός των Κρητικών, Γιάννης Καλαμπόκης, βομβάρδισε και αυτός με τρίποντο το καλάθι των γηπεδούχων και έκανε το 45-57, 2 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου.

Οι άμυνες και από τις δύο πλευρές ήταν σκληρές, όμως οι παίκτες του Σκουρτόπουλου βρήκαν τη λύση μέσα από το τρίποντο του Σχίζα και έκαναν το 52-59 πού ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο το ματς παίρνει φωτιά από τις δυνατές άμυνες και κόντρες κάτω από τα καλάθια των δύο ομάδων και το Ρέθυμνο καταφέρνει να μειώσει σε 56-61 εκμεταλλευόμενο την αστοχία της ΑΕΚ από τα 6,75μ. Στην συνέχεια με καλάθι και φάουλ που κερδίζει ο Μάντεν και καρφώνει την μπάλα, ευστοχώντας και στην βολή, κάνοντας το 59-61. Οι λύσεις, όμως, των κιτρινόμαυρων δεν είχε τελειώσει με τον Καλαμπόκη να ευστοχεί σε τρίποντο πέντε λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και να κάνει το 59-64.

Οι γηπεδούχοι όμως με τις βολές του Χάροου και την πίεση στην άμυνα έκαναν το 63-64, 4:20 πριν το τέλος. Ο Μαυροκεφαλίδης με διπλή προσπάθεια κάτω από το καλάθι κάνει το 63-66, όμως η απάντηση από τον Σάφτενααρ ήταν άμεση στον κόντρα αιφνιδιασμό και μείωσε εκ νέου στον 1 πόντο (65-66) στα 3:39΄ πριν το τέλος.

Για πρώτη φορά το Ρέθυμνο μπροστά με τον Χάροου να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και να κάνει το 67-66 στα εναπομείναντα 2:29. Ο Μαυροειδής με 3/4 βολές φέρνει την ΑΕΚ μπροστά με 67-69 με 1:22 να μένουν. Η άμυνα όμως των παιχτών του Ζντόβτς δεν είναι καλή καθώς ο Στόουν βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο τρίποντο και ευστόχησε κάνοντας το 70-69. Ο Μαυροκεφαλίδης αστόχησε τρίποντο και στα τελευταία 20″ ο Χάροου κάνει το ντράιβ και αστοχεί εξ επαφής.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Γιάννης Καλαμπόκης διασχίζει όλο το γήπεδο και η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι στο μπάσιμο που κάνει παίρνει το επιθετικό ριμπαόυντ στα 3″ σουτάρει και η “σπυριάρα” μπαίνει και βγαίνει και έτσι η ΑΕΚ γνωρίζει την ήττα με 70-69.

Διαιτητές: Φούφης – Σώμος – Συμεωνίδης.
Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-39, 52-59, 70-69.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις, Σχίζας 5 (1), Χάροου 10, Στόουν 13 (1), Κάρτερ 12 (1), Μάντεν 16, Σάφτενααρ 14 (2), Τσακαλέρης, Θεοδωρίδης.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Μιλόσεβιτς 7 (1), Γκριν 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 20 (1), Κάρτερ 8, Κατσίβελης 2, Παπαντωνίου 5, Σάκοτα 6, Καλαμπόκης 7 (2), Μωραΐτης 3 (1), Μαυροειδής 5.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…