Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη διαιτησία”

“Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη διαιτησία”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-OlympiacosΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα (4/3) στο ΣΕΦ, αναφέρθηκε στα όσα λένε οι αντίπαλοι των “ερυθρολέυκων” για την σκληρή τους άμυνα, ενώ επεσήμανε πως ο Χακίμ Ουόρικ θα βρεθεί στην δωδεκάδα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
“Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα προπονητές, παίκτες και παράγοντες μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Σε λίγο θα αρχίσουν να μιλάνε και οι… φύλακες των γηπέδων και οι φροντιστές. Η άμυνά μας είναι σε αθλητικά πλαίσια. Το μπάσκετ είναι άθλημα επαφών και εμάς μας αρέσει να παίζουμε με επαφές. Σε όποιον δεν αρέσει αυτό γκρινιάζει. Εμείς δεν έχουμε μιλήσει για διαιτησία πλην του αγώνα στη Μόσχα. Δε ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο ένας εκ των διαιτητών του αγώνα με τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για σφυρίγματα σε βάρος μας. Αλλά δε μιλήσαμε.

Στο Κάουνας, έδωσαν στη Ζαλγκίρις έξι βολές πάνω σε σουτ. Και πάλι δε μιλήσαμε. Όσοι μιλούν, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη διαιτησία και να την επηρεάσουν. Ο κ. Μπερτομέου μας είχε ζητήσει το καλοκαίρι στη συνάντηση των προπονητών να μη μιλάμε και το σεβάστηκα. Μίλησα στη Μόσχα γιατί κάποιοι το καταπάτησαν αυτό.

Ξεκινάμε αύριο τη προσπάθειά μας για να ανακάμψουμε. Μία προσπάθεια με πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Παίζουμε με μία ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές. Πρέπει να μπούμε αποφασιστικά και με συγκέντρωση. Να κάνουμε όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Αυτό είναι το σημαντικό, να παρουσιαστούμε εμείς όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει σε κάποιες αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει το τελευταίο διάστημα και από αύριο πιστεύω πως θα δείξουμε βελτίωση. Πιστεύω πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ελπίζω και ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει.”

Για την διαχείριση του ματς: “Είναι πολύ σημαντική η πνευματική ετοιμότητα της ομάδας. Πρέπει να μην παρασυρθούμε σε κανένα σημείο είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό για μας. Οφείλουμε να μείνουμε στο πλάνο μας. Ξέρει ο κόσμος ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι μεγάλη και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν παροτρύνοντας την ομάδα ακόμα και όταν δεν πήγαινε καλά.”

Για το ματς του πρώτου γύρου και την πιθανή απουσία του Μπουρούση: “Σίγουρα το παιχνίδι του πρώτου γύρου έχει στοιχεία για το ως πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις στοιχεία των παιχνιδιών που σου έδωσαν .

Σίγουρα ο Μπουρούσης είναι κλειδί για τη Λαμποράλ. Κάνει τη διαφορά. Είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε είτε παίξει είτε όχι. Ξέρουμε καλά τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της με ή χωρίς τον συγκεκριμένο παίκτη και θα τα εφαρμόσουμε.”

Για τον Χακίμ Ουόρικ: “Ήδη άρχισε να προσαρμόζετε. Θα είναι στη δωδεκάδα αλλά θέλει ακόμα χρόνο γιατί έχει λίγες ημέρες στην ομάδα και ακόμα μαθαίνει. Δεν πρέπει να βιαστούμε για να τον κρίνουμε. Θα βοηθήσει για κάποια λεπτά. Σε ότι αφορά τη θέση του, είναι πάουερ φόργουορντ.”

Για τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης: “H ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στην σεζόν την χημεία της. Για παράδειγμα, ο Λοτζέσκι απουσίασε δύο μήνες. Ένας βασικός και πολύτιμος παίκτης για εμάς. Μάθαμε να παίζουμε χωρίς εκείνον και μετά όταν επέστρεψε άλλαξαν οι ισορροπίες. Άλλαξαν οι ισορροπίες και με τους ερχομούς των νέων παικτών, με τους Παπανικολάου, Όντομ και Τζέιμς. Θέλαμε βέβαια παίκτες και καλώς ήρθαν. Τους χρειαζόμασταν. Όμως, όταν γίνονται αυτές οι αλλαγές, αυτές οι προσθαφαιρέσεις, χαλάνε κάπως την χημεία μιας ομάδας.

Έχουμε μία έλλειψη ομοιογένειας με τις αλλαγές των παικτών. Aυτή είναι η αιτία που έχουμε σκαμπανεβάσματα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, όλο αυτό χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Αν δείτε και στην πρώτη φάση που είχαμε τραυματισμούς, παίρναμε νίκες ακόμη και με απουσίες. Ο καθένας όμως είχε τον ρόλο του. Και τώρα υπάρχουν ρόλοι, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα σχήματα. Ακόμη ψαχνόμαστε σαν ομάδα. Για αυτόν τον λόγο κιόλας η ομάδα τώρα τελευταία δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός για το break στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των play off της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Β…