Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Παναθηναϊκή… κατάσταση”

“Παναθηναϊκή… κατάσταση”

gist feldeine

gist-feldeine

Ο Παναθηναϊκός είδε τον χάρο με τα μάτια του στην αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ. Βρισκόταν στα… σχοινιά από την αρχή και μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, ωστόσο κατάφερε να κάνει την ανατροπή, επικρατώντας με 84-79.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε το σύνθημα για την μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και οι υπόλοιποι παίκτες, προεξάρχοντος του Τζέιμς Γκιστ, ακολούθησαν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και έστειλαν στο καναβάτσο τους Ρώσους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ (16π.) του Παναθηναϊκού μαζί με τον Ουίλιαμς, ενώ ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ (6ριμπ.), δίνοντας ομηρικές μάχες κάτω από τα καλάθια με τους ψηλούς των Ρώσων.

Ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας έζησε… μία τρέλα χθες (17/3) το βράδυ στο ΟΑΚΑ και μιλώντας στο eBasket.gr περιέγραψε όλο το σκηνικό με μία λέξη: “Panathinaikos“.

Μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε για τον Τζέιμς Γκιστ να χαρακτηρίσει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, τον κόσμο και τη μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι.

Τι άλλαξε όμως στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ο Παναθηναϊκός γύρισε τον διακόπτη και έφτασε στη νίκη; ” “Ξέραμε ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Βγάλαμε καλές άμυνες, βάλαμε μεγάλα σουτ και στο τέλος κερδίσαμε. Σίγουρα ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης) ηγήθηκε της ανατροπής. Πέτυχε κάποιους σερί πόντους και έδωσε το σύνθημα για να τον ακολουθήσουμε. Όταν μπήκε και ο κόσμος στο παιχνίδι, τότε ανατρέψαμε την κατάσταση και παραλίγο να πάρουμε και τη διαφορά”.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν παρέλειψε να πλέψει το εγκώμιο της Λοκομοτίβ Κουμπάν. “Είναι εξαιρετική ομάδα. Μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης. Θεωρώ πως θα πάει μακριά φέτος στην Ευρωλίγκα. Διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες που δύσκολα μπορείς να του σταματήσεις. Το γεγονός ότι φέραμε ανατρέψαμε την κατάσταση, δείχνει πολλά για τη δική μας ποιότητα“.

Όσο για τα επόμενα παιχνίδια και για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση, σχολίασε: “Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Απομένουν τρεις αγώνες, δύο στην Τουρκία και ένας στην έδρα μας. Πάμε να τους κερδίσουμε όλους και να δούμε στο τέλος ποια θα είναι η τελική θέση που θα πάρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…