Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt “Ομάδα σε 16 ημέρες”

“Ομάδα σε 16 ημέρες”

lavrio laurio ioannis psarrakis

lavrio-laurio-ioannis-psarrakis

Το Λαύριο επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο (19/03) και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ιωάννης Ψαρράκης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόσο για αυτήν την μεγάλη νίκη, όσο και για την μέχρι τώρα πορεία των νεοφώτιστων.

Όπως τόνισε, δεν είχε άγχος κόντρα στον ΠΑΟΚ λόγω της νίκης επί του Αρκαδικού και υπογράμμισε ότι η ομάδα του στήθηκε σε μόλις 16 ημέρες. Ακόμα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό της ομάδας, Χρήστο Σερέλη και κλείνοντας αναφέρθηκε στην πολύτιμη παρουσία του φίλαθλου κόσμου του Λαυρίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο lavrio-bc.gr:
-Τελειώνει το ματς στην Πυλαία. Βλέπετε το ταμπλό… Τα πρώτα συναισθήματα;
“Ειλικρινά ήταν το παιχνίδι που είχα το λιγότερο άγχος από όλα. Η νίκη απέναντι στον Αρκαδικό την περασμένη εβδομάδα μας είχε αποφορτίσει. Το μόνο που φοβόμουν ήταν μην πάρουμε αψήφιστα το παιχνίδι δεδομένου ότι δεν ήταν στα παιχνίδια-στόχους. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε. Ίσα- ίσα η ομάδα έπαιξε με πάθος και θέληση και παρόλο που προπονητικά η εβδομάδα δεν κύλησε και πολύ καλά πήραμε ένα σπουδαίο διπλό απέναντι σε μία ιστορική ομάδα. Τα πρώτα συναισθήματα ήταν ικανοποίηση και περηφάνια. Για την ομάδα, τους παίκτες, προπονητές και όλους τους συνεργάτες μου. Τέτοια αποτελέσματα έρχονται μόνο με συλλογική προσπάθεια”.

Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία του Λαυρίου. Τι τίτλο βάζει ο πρόεδρος του;
“Ήταν μία νίκη που μας άξιζε. Θέλαμε πολύ όλοι ένα εμφατικό αποτέλεσμα σαν κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι μας άξιζε και αντικατοπτρίζει το επίπεδο της ομάδας μας αγωνιστικά. Όπως είπατε, είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Συλλόγου μας. Νομίζω δεν χρειάζεται άλλος τίτλος, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία”.

-Όταν μάθατε ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στην Α1, μέχρι που έφταναν τα όνειρα σας για την πρώτη χρονιά;
“Καλό είναι τα όνειρα να τα κρατάμε για τους εαυτούς μας. Άλλωστε όταν ονειρεύεσαι δεν πρέπει να βάζεις όρια. Το πρωτάθλημα όμως διεξάγεται στον πραγματικό κόσμο. Αποδείξαμε για άλλη μία φορά λοιπόν ότι δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας. Από τη δουλεία μου κιόλας έχω μάθει να πηγαίνω μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνάμεις μου, ούτε βήμα παραπάνω. Αυτή τη λογική υιοθετήσαμε και στο στήσιμο της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικό, αγωνιστικό και οικονομικό.

Στόχος μας ήταν η παραμονή και μία αξιοπρεπής παρουσία. Θεωρώ ότι το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα στήθηκε σε 16 μόλις μέρες. Μετρημένες. Είμαι πολύ χαρούμενος που διαψεύσαμε όσους μας θεωρούσαν ομάδα μπαλαντέρ για τον υποβιβασμό ενώ θεωρώ ότι κερδίσαμε το σεβασμό όλων όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και το όλο χτίσιμο του χαρακτήρα της ομάδας μας, μέσω πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευθύνης, χαμηλού προφίλ και σωστής αξιολόγησης καταστάσεων και πραγμάτων και κυρίως χωρίς να αλλοιώσουμε το χαρακτήρα μας και το περιβάλλον της οικογένειας και παρέας που είχαμε μέχρι σήμερα που θεωρώ ότι είναι το κρυφό μας όπλο σε ότι κάνουμε”.

Πρέπει ο Χρήστος Σερέλης να αναδειχτεί προπονητής της χρονιάς;
“Ο Χρήστος δεν χρειάζεται τις επευφημίες κανενός. Έχει αποδείξει μέσα από τη δουλειά του και μόνο τι είναι και τι μπορεί να πετύχει.

Μην ξεχνάμε τι έγινε πέρσι στην Α2 που πάλι ήμασταν σίγουροι για υποβιβασμό κατά τα προγνωστικά και όμως είχαμε την καλύτερη πορεία μας κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Το ίδιο και φέτος θεωρώ ότι είμαστε έκπληξη για τους περισσότερους.
Κι όλα αυτά πάντα με το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. χωρίς έπαρση και χωρίς υπερβολές. ο Χρήστος ξέρει να εκμεταλλεύεται τα ταλέντα των παιχτών και να χτίζει με αυτό που έχει. αν δείτε το ρόστερ μας οι περισσότεροι παίκτες μας είναι από Α2 ή ακόμα χαμηλότερα. Κι όμως δεν έδιωξε κανένα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ποτέ το Λαύριο δεν υποβιβάστηκε σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιζόταν μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω λοιπόν ποια είναι τα κριτήρια για να αναδειχτεί κάποιος προπονητής της χρονιάς, αλλά από την άλλη πείτε μου τι άλλο περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος;”.

Γεμάτο το γήπεδο στο Λαύριο, κόσμος της ομάδας ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμη και στην Πυλαία… Τι νιώθετε για τους φιλάθλους του Λαυρίου;
“Εδώ πραγματικά δεν έχω λόγια. Η αγάπη του κόσμου και η υποστήριξη είναι ασύλληπτη. Μέχρι πέρσι ζήτημα να είχαμε 300-350 άτομα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή κάθε αγωνιστική έχουμε και περισσότερα. Και είναι απίστευτο πόσοι μας ακολουθούν και εκτός έδρας. Κάθε φορά τουλάχιστον 30-60 άτομα. Αναλογιστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό ειδικά για την εποχή μας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Είναι συγκινητική και η στήριξη και των άλλων αθλημάτων. Κυρίως των ακαδημιών του ποδοσφαίρου της πόλης μας. σε κάθε αγώνα τα παιδιά των ακαδημιών με τις εμφανίσεις τους κάνουν τρομερή κερκίδα. Κάθε αγώνας είναι γιορτή για την πόλη μας. Με οικογένειες και παιδιά, χωρίς έκτροπα, με σεβασμό στον αντίπαλο. Στο γήπεδό μας δεν έχει ακουστεί ούτε μία βωμολοχία. Ο κόσμος του Λαυρίου λοιπόν όχι μόνο έδειξε την πίστη του στην ομάδα αλλά και το επίπεδό του ως φίλαθλος. Ελπίζουμε να τους έχουμε πάντα δίπλα μας και να παίρνουμε δύναμη από τη φωνή τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …