Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Λαμποράλ 82-68

Ολυμπιακός – Λαμποράλ 82-68

736604

hackett-papapetrou-olympiacos-laboral-kutxaΑυτός ήταν Ολυμπιακός…
Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο πως θα έβγαζε αντίδραση κόντρα στην Λαμποράλ και άπαντες περίμεναν μία νίκη που θα έβαζε τους Πειραιώτες ξανά στην μάχη της πρόκρισης. Τελικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ασταμάτητοι και επικράτησαν με σκορ 82-68.

Οι καλύτεροι παίκτες των “ερυθρολεύκων”, βάση στατιστικής, αλλά και απόδοσης ήταν οι Γιώργος Πριντεζης (17π) και Βασίλης Σπανούλης (14π., 8ασ.). Πολύ καλή παρουσία και από τον Παπαπέτρου (11π.), ο οποίος μαζί με τους Χάκετ, Στρόμπερι και Όντομ έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα του Πειραιά για να φτάσει στην νίκη. Μεγάλο κέρδος αποτέλεσε ο Νίκολας Μιλουτίνος με την ίσως καλύτερη εμφάνιση του στην μέχρι τώρα θητεία του στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την Λαμποράλ καλύτερος με διαφορά ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους. Οι μόνοι που αποτέλεσαν στηρίγματα του ήταν οι Μπέρτανς, Τζέιμς και Μπλάζιτς.

Η Λαμποράλ ξεκίνησε με ένα μικρό σερί 4-0 μέσα στο ΣΕΦ. Οι πρώτοι πόντοι του Ολυμπιακού ήρθαν από τον Χάντερ, μετά από ασίστ του Σπανούλη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει πιο δυνατά στο ματς, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κάπως νωχελική. Ο Γιώργος Πρίντεζης με 5 συνεχόμενους πόντους έφερε το σκορ στα ίσα (9-9).

Τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Πρίντεζης συνέχισε το κρεσέντο του και έβαλε μπροστά τους Πρωταθλητές Ελλάδος (11-9). Ο Περάσοβιτς πήρε τάιμ-άουτ, καθώς έβλεπε πως η τριάδα Σπανούλη – Πρίντεζη – Χάντερ έκανε όργια. Ο Στρόμπερι βοηθούσε πολύ στην σύσφιξη της άμυνας της ομάδας του, ενώ ο Νίκολας Μιλουτίνοφ που μπήκε στο ματς για να μαρκάρει τον Μπουρούση “κέρασε” επί τόπου μία μεγαλοπρεπή τάπα τον Χάνγκα. Το σκορ του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 19-16.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έφτασε τους 7 πόντους και διαμόρφωσε το 19-18. Ο Χάκετ απάντησε με καλάθι και φάουλ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού δια χειρός Τζόνσον Όντομ (25-20). Ακολούθησε ένα 5-0 των φιλοξενούμενων, το οποίο διακόπηκε από δύο εύστοχες βολές του Σπανούλη (27-25).

Η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου είχε ανεβάσει την απόδοση της και προηγήθηκε με 10 πόντους. Στο παιχνίδι πέρασε ο Χακίμ Ουόρικ, το γήπεδο ήταν στο πόδι και όλα έδειχναν πως το ματς οδεύει προς θρίαμβο. Ο Χάκετ μας θύμισε κάτι από τις μαγικές βραδιές του. Έκλεβε, πάσαρε και σκόραρε. Η διαφορά έφτασε στο +14 και το ημίχρονο έκλεισε στο 44-30.

Αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν η χαρακτηριστική μαχητικότητα και ενέργεια των “ερυθρόλευκων”, η οποία είχε να κάνει την εμφάνιση της από την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε “πράματα και θάματα”, με το Ντάνιελ Χάκετ να προσθέτει το “ταμπεραμέντο” του, εκτοξεύοντας την άμυνα των γηπεδούχων. Από πλευράς Λαμποράλ ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν για ακόμα μία φορά πάρα πολύ καλός.

Ο Μπέρτανς σημείωσε τους δύο πρώτους του δευτέρου ημιχρόνου. Οι πρώτοι πόντοι των γηπεδούχων ήρθαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς ο Στρόμπερι σημείωσε γκολ-φάουλ. Ο Μπέρτανς συνέχισε να δίνει λύσεις στην Λαμποράλ, ο οποίος γρήγορα, γρήγορα σημείωσε 5 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Σπανούλης – Πρίντεζης ξύπνησαν και με τρίποντο του πρώτου και “πεταχτάρι” του δεύτερου ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το 52-38. Ο “Kill-Bill” έμοιαζε δαιμονισμένος. Έβρισκε διαδρόμους και έκανε μεγάλη ζημιά στους Ισπανούς. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +18 (56-38). Ο Κώστας Παπανικολάου στην επόμενη φάση, αφού είχε προηγηθεί τρίποντο του Μπλάζιτς, ευστόχησε σε σουτ από την περιφέρεια και ξεσήκωσε το “Στάδιο Ειρήνης και Φιλιας”. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 63-47.

Η τελευταία περίοδος άνοιξε με εντυπωσιακό λέι-απ του Κώστα Παπανικολάου. Η ενέργεια της Ελληνικής ομάδας ήταν αστείρευτη και ο Μιλουτίνοφ ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς έκανε απίστευτη τάπα στον Γιάννη Μπουρούση. Η απάντηση του διεθνούς σέντερ ήρθε στην επόμενη φάση με καλάθι και φάουλ.

Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε σε υψηλά επίπεδα και πέτυχε καλάθι και φάουλ 6 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η “ερυθρόλευκη” άμυνα έδειξε ένα κάποιο μούδιασμα και η Λαμποράλ πλησίασε στους 8, έπειτα από δύο τρίποντα του Μπέρτανς. Όσο και αν πίεζαν οι Ισπανοί ο Ολυμπαικός δεν έχανε αυτό ματς με τίποτα. Ο Χάντερ πήρε το παιχνίδι πάνω του. Σκόραρε και έπαιζε πολύ δυναμική άμυνα. Ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε το “βιολί” του δημιουργώντας προβλήματα (19π.). Οι τελευταίο πόντοι του παιχνιδιού ήρθαν από κάρφωμα του Παπαπέτρου με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 82-68.

Οι διαιτητές: Μπελόσεβιτς – Λότερμόσερ – Βιατόρ
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1)
ΛΑΜΠΟΡΑΛ(Περάσοβιτς): Τζέιμς 10 (2), Ντιόπ, Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χανγκά 7 (1), Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ, Τιγί, Άνταμς 9 (2), Μπέρτανς 11 (3)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …