Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ο “πεινασμένος” Καλάθης

Ο “πεινασμένος” Καλάθης

calathes

calathes

Την Κυριακή 6 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε ένα ακόμη τελικό Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την έκπληξη της σεζόν, Φάρο Κεράτσινίου.

Ο Νικ Καλάθης μετά την τελευταία του συμμετοχή το 2012 επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να διεκδικήσει έναν τίτλο ακόμη.

Ο πλέι μέικερ του “τριφυλλιού” μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ ενόψει του τελικού και μεταξύ άλλων τόνισε, πως για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση θα πρέπει να είναι “πεινασμένοι”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφεις σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Τι είναι αυτό που περιμένεις;

“Σημασία έχει αυτό που αισθάνομαι! Βρισκόμαστε ήδη σε έναν τελικό όπου θα διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα ώστε να προσθέσει ο Παναθηναϊκός ένα ακόμα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του”.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μια ομάδα Α2 σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ήσυχος ή σας κρατά σε εγρήγορση το γεγονός πως έχει προσπεράσει ομάδες Α1 για να φτάσει ως τον τελικό;

“Όπως το αναφέρατε… Είναι μια ομάδα η οποία ξεπέρασε εμπόδια ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, μάλιστα στον ημιτελικό απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Όταν παίζεις σε έναν τελικό δεν αισθάνεσαι ποτέ ήσυχος κυρίως για λόγους αυτοσεβασμού. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ… μεγάλος για να αισθάνεται ήσυχος. Επίσης εμείς δε σκεφτόμαστε ότι ο αντίπαλός μας αγωνίζεται στην Α2 αλλά ότι για να φτάσουμε ως εδώ να διεκδικήσουμε τίτλο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του και τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Άρα έχουμε έντονη επιθυμία για τον τίτλο“.

Τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στον τίτλο;

“Να είμαστε…πεινασμένοι. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει αν θες να πετύχεις και να κατακτάς τίτλους. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν είσαι “πεινασμένος” τότε είσαι συγκεντρωμένος, σοβαρός κι αποφασισμένος.”.

Έχεις σκεφτεί πως για τον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην καριέρα του; Αποτελεί αυτό κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο και για σένα;

“Το να αγωνίζεσαι δίπλα στον Διαμαντίδη, να τον ζεις στα αποδυτήρια και στην καθημερινότητά σου αποτελεί κίνητρο αλλά και… σχολείο από μόνο του. Κι εγώ αισθάνομαι πολύ τυχερός κι ευλογημένος που έχω αυτή τη δυνατότητα”.

Τι θα έλεγες στον κόσμο του Παναθηναϊκού μπροστά σε έναν ακόμη τελικό;

Να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Να μας στηρίζουν όπως κάνουν πάντα γιατί τους αγαπάμε και μας δίνουν δύναμη. Είναι σημαντικοί για εμάς, μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Και να ξέρουν ότι όλοι δίνουμε τα πάντα ώστε να τους κάνουμε περήφανους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…