Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Καλάθης αποθέωσε τον Διαμαντίδη

Ο Καλάθης αποθέωσε τον Διαμαντίδη

raduljica calathes diamantidis

raduljica-calathes-diamantidis

Ο Παναθηναϊκός θέλει να επικρατήσει της Τσεντεβίτα αύριο ώστε να κλειδώσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, αλλά αναμφίβολα η στιγμή της βραδιάς θα είναι η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Η Ευρωλίγκα θα βραβεύσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβάνοντας τον στους θρύλους της κάτι που το αξίζει στο έπακρο, όπως τόνισε και ο Νικ Καλάθης, κατά τη σημερινή media day.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, προέρχονται από μία σημαντική νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και πιστεύω πως είναι μία διαφορετική ομάδα σε σύγκριση με αυτή που αντιμετωπίσαμε την πρώτη φορά. Εμείς θα πρέπει να βγούμε έξω και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Θα έχουμε μία καλή προπόνηση σήμερα και ευελπιστούμε πως θα πάρουμε τη νίκη”.

Για τον Διαμαντίδη: “Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αλλά την ίδια στιγμή μία μεγάλη τιμή για τον Διαμαντίδη. Θα βραβευτεί ως ένας από τους πέντε κορυφαίους όλων των εποχών, σίγουρα είναι μεγάλη τιμή, το αξίζει και προσωπικά για εμένα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έπαιξαν ποτέ εδώ. Όπως είπα, είναι μεγάλο επίτευγμα, είμαστε ενθουσιασμένοι και πρέπει να το περάσουμε όλο αυτό και μέσα στο παρκέ”.

Για το κακό ξεκίνημα σε αρκετά ματς: “Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Είναι ένας από τους στόχους μας, να σταματήσουμε τον αντίπαλο και την ίδια στιγμή να μετατρέψουμε την καλή άμυνα σε πόντους στην επίθεση. Πρέπει να ξεκινάμε καλύτερα, βρισκόμαστε πάντα στο -5 και -10 και πρέπει να το ανατρέπουμε. Σε μερικά παιχνίδια αυτό δεν θα γίνεται οπότε πρέπει να ξεκινάμε πάντα δυνατά”.

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς, από την πλευρά του, σημείωσε:  “Μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι αύριο, καθώς αν νικήσουμε παίρνουμε την πρόκριση. Είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια και να μην χαλαρώσουμε στιγμή” ενώ για την κατάσταση του, ειπε: “Νιώθω πολύ καλά. Προπονήθηκα και χθες και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Μας περιμένει άλλη μία προπόνηση και μετά το παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…