Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά”

“Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-OlympiacosΟ Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο την Ρεάλ στο ΣΕΦ έχοντας σαν στόχο του μόνο την νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης στους “8” της Ευρωλίγκα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για ένα πολύ δύσκολο ματς, στο οποίο οι παίκτες του πρέπει να παρουσιαστούν άκρως συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως όλα τα τελευταία. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του top 16 κάθε παιχνίδι γίνεται πιο δύσκολο και πιο σημαντικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για μία αναμέτρηση πολύ δύσκολη και για τις δύο ομάδες. Διαθέτουμε την κατάλληλη εμπειρία ως ομάδα, έχουμε παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια. Το ζητούμενο είναι να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε αυτά που πρέπει και ξέρουμε να κάνουμε.

Για αυτά τα παιχνίδια προετοιμάζεσαι όλη τη χρονιά, για τέτοια παιχνίδια έχουμε δουλέψει όλους αυτούς τους μήνες. Στην τακτική, την επίθεση, την άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόσεις όσο πιο πιστά γίνεται το πλάνο σου. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, πίστη και να αγωνιστούμε με αυταπάρνηση. Πιστεύω πως οι παίκτες έχουν επίγνωση του τι πρέπει να κάνουν, ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας, έχει γίνει sold out εδώ και μέρες και πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή.”

Για την ενέργεια του Ολυμπιακού: “Είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά την ενέργεια μας. Είμαστε μία ομάδα που ξεκινάει από την άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε με ενέργεια. Θέλουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου μέσα από την άμυνα, να κρατήσουμε τον ρυθμό στα δικά μας στάνταρ και σίγουρα αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που πρέπει και θα είμαστε έτοιμοι.”

Για την πορεία του ομίλου: “Ο όμιλος αυτός ξέραμε από την αρχή ότι είναι δύσκολος. Εγώ θα διαφωνήσω ότι ο χαμένος, χάνεται. Σίγουρα οι πιθανότητες του θα μειωθούν αλλά πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα υπάρχουν σενάρια, γιατί ο όμιλος είναι ρευστός με ισοδύναμες ομάδες. Ένα αποτέλεσμα ή η διαφορά πόντων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως είπα αυτά τα παιχνίδια είναι επιπέδου playoff, είναι τελικοί. Γι αυτό είπα πως η ομάδα διαθέτει παίκτες έμπειρους. Οι παλαιότεροι έχουν δείξει τον δρόμο στους νεότερους και θα μπούμε δυνατά για αυτό το παιχνίδι.”

Για το αν οι δύο πρόεδροι, μετά από τα όσα έδειξαν στο ALL CEO GAME, θα είχαν χρόνο στην ομάδα: “Και οι δύο πρόεδροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα είχαν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα… (γέλια).”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…