“Μαύρη” νύχτα

kinsey kalathis erithros panathinaikos

kinsey-kalathis-erithros-panathinaikos

Το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού στο Top 16 της Ευρωλίγκας σταμάτησε στο Βελιγράδι, εκεί όπου η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά από πέντε διαδοχικές νίκες, γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67 για τη 10η αγωνιστική. Η ήττα αυτή μόνο καταδικαστική δεν είναι για το “τριφύλλι”, το οποίο συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Ενδεχόμενη νίκη με περισσότερους από 10 πόντους διαφορά επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ερχόμενο παιχνίδι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, θα βάλει εκ νέου τον Παναθηναϊκό δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Οι “πράσινοι” έκαναν πολλά λάθη στο Βελιγράδι, ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και μοιραία “λύγισαν” στην καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Ο Νικ Καλάθης, δε, πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του, την ώρα που ο Διαμαντίδης έμενε άποντος για τέταρτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα.

Ο Καλάθης αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού κι η απόδοση του επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα της ομάδας. Όποτε ο διεθνής Έλληνας γκαρντ δεν βρίσκεται σε καλό βράδυ, το “τριφύλλι” φεύγει συνήθως με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ. Στο Βελιγράδι, ο Καλάθης ήταν ένας από τους χειρότερους παίκτες του Παναθηναϊκού, όντας εξαιρετικά άστοχος (2/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα), ενώ έμεινε και χαμηλά στις ασίστ (2).

Συγκέντρωσε μόλις 2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση η οποία είναι η δεύτερη χειρότερη του στη φετινή Ευρωλίγκα. Είχε συγκεντρώσει μόλις 1 βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, όπου ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί. Στις τέσσερις ήττες που έχει γνωρίσει το “τριφύλλι” στο Top 16, ο Καλάθης έχει 40.9% στα δίποντα (9/22), 9% στα τρίποντα (1/11) και 57.1% στις βολές (4/7), την ώρα που στις έξι νίκες του Παναθηναϊκού έχει 54% στα δίποντα (20/37), 35.3% στα τρίποντα (6/17) και 60% στις βολές (6/10).

Όπως καταλαβαίνετε, ο ρόλος του Καλάθη στον Παναθηναϊκό είναι κομβικός. Ο 27χρονος άσος είναι ο ηγέτης του “τριφυλλιού” και εφόσον επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα ανεβάσει αυτόματα ταχύτητα και τους “πράσινους”, ωθώντας τους στις νίκες στα τέσσερα καθοριστικά εναπομείναντα παιχνίδια του Top 16.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…