Όταν θα πουν αλήθεια θα φωταγωγηθούν οι πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας. Γιατί και οι μισές αλήθειες είναι… ψέματα. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά αφήνουν και τον αστείο αγράμματο να παίζει “ΤΖΟΚΕΡ” με τις ημερομηνίες εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΟΔΚΕ. Λες και δεν ξέρουν, ή λες και νόμιζαν ότι δεν θα το μάθετε, επειδή το κρύβουν.
Παρουσιάστηκε ως αιτία των διαρκών αναβολών η αποχή των δικηγόρων. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Όντως υπάρχει πρόβλημα, ένεκα της αποχής των δικηγόρων. Εκείνο που επιμελώς προσπάθησαν να κρύψουν, είναι ότι με αρ. καταθ. 15/2016 (Γεν. Αρ. Κατ. 242/2016) αίτηση ορισμού προσωρινής διοίκησης ομοσπονδίας, την οποία κατέθεσε ο δικηγόρος Μανώλης Διαθεσόπουλος, για λογαριασμό των 20 συνδέσμων, είχε αίτημα την έκδοση προσωρινής διαταγής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο.
Δηλαδή, ζητούσαν να οριστούν τα ίδια αναφερόμενα στην αίτηση άτομα, ως προσωρινή διοίκηση, για τα τρέχοντα ζητήματα καθημερινότητας της ΟΔΚΕ. Η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής όμως ΔΕΝ έγινε δεκτή. Με άλλα λόγια έτρεξαν μόνοι τους κι έχασαν! Πράγματι θέλει προσπάθεια για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Σημαντική δεν είναι μόνο η ήττα. Σημαντικότερο είναι εάν το γνώριζαν αυτό οι Πρόεδροι των Συνδέσμων. Εάν το γνώριζαν, ενημέρωσαν μέλη τους για την πορεία της υπόθεσης, που ανέθεσαν στον έγκριτο νομικό; Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως τα μηνύματα του κ. Ταβουλαρέα έκαναν λόγο ΜΟΝΟ για τις αναβολές κι όχι για την απώλεια της προσωρινής διαταγής.
Αλλά πάλι σκέφτομαι, καλά οι 18 πρόεδροι, δεν είναι δικηγόροι και προφανώς δεν έχουν επίγνωση της διαδικασίας. Ο Γιώργος Πουρσανίδης της Θεσσαλονίκης κι ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος της Ημαθίας, οι οποίοι είναι δικηγόροι μπορεί να μην γνώριζαν;
Ή το γνώριζαν κι έκαναν ότι δεν το γνώριζαν, ή διάλεξαν να το αποκρύψουν. Ποιο είναι χειρότερο, το κρίνει καθένας. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ενημέρωση από το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ κ. Κυριάκου Ταβουλαρέα και προς τους προέδρους (τα μηνύματα στα κινητά αφήνουν “αποτυπώματα“, λέω εγώ ως γενικότερη τοποθέτηση) και προς το “άτυπο γραφείο Τύπου” ήταν ελλιπής.
Αντί επιλόγου: Ευτυχώς που δεν υπάρχει βαθμολογία, γιατί με τόσες ήττες (οι περισσότερες στα όρια της… φάπας) θα είχαν υποβιβαστεί ορισμένοι. Κυριάκο διαφωνείς;
Υ.Γ.: Η “φάπα” έχει ένα κακό κι ένα καλό: Κακό είναι ότι κοκκινίζει ο σβέρκος, καλό είναι πως ο αγράμματος δεν μπορεί να τη γράψει με ορθογραφικό λάθος. Είναι εύκολη λέξη, έχει μόνο “α“. Κι αυτές της πετυχαίνει, γι’ αυτό και διάλεξε να είναι κάτι που να έχει “τρία α” και κανένα άλλο φωνήεν. Όχι ρε παιδιά, δεν είναι ανανάς…