Κεντρική Διεθνή Καπούλας στην Εθνική Μεγ. Βρετανίας

Καπούλας στην Εθνική Μεγ. Βρετανίας

kapoulas andreas

kapoulas-andreas

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών της Μεγάλης Βρετανίας, από τον Ανδρέα Καπούλα ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας. Ο νεαρός τεχνικός, θα επωμιστεί έτσι το βάρος της πρόκλησης για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, ωστόσο ο ίδιος δε δείχνει να πτοείται καθόλου.

Είναι τιμή μου να γίνομαι πρώτος προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών. Έχουμε ένα φοβερό καλοκαίρι μπροστά μας και πραγματικά ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και όλους όσους ασχολούνται με το αγγλικό μπάσκετ“, δήλωσε αρχικά ο Ανδρέας Καπούλας και συνέχισε: “Το ότι ήμουν στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια ως βοηθός του Ντάγκλας Λίχνερ και δούλεψα με τον Τζέιμς Βερ, ήταν μία τεράστια εμπειρία και θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσω τα υψηλά στάνταρ του προγράμματος“.

Όσον αφορά το πως νιώθει που θα είναι προπονητής εθνικής ομάδας, ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, λέγοντας: “Το να έχεις την δυνατότητα να προπονήσεις εθνική ομάδα, είναι η μεγαλύτερη τιμή σε οποιοδήποτε σπορ και είναι μία μεγάλη ευκαιρία και είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που μου συμβαίνει“.

Ο Ανδρέας Καπούλας θα έχει για βοηθό του τον Κεντ Κρουσάντερς, με πρώτη πρόκληση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 15-24 Ιουλίου. Οι αγώνες θα γίνουν στην Χαλκίδα και η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας θα βρει απέναντι της τις: Ιρλανδία, Αλβανία, Κόσοβο και Ολλάνδία.

Σε περίπτωση πρόκρισης, οι Βρετανοί θα κοντραριστούν και με την Εθνική Ελλάδας για μία από τις τρεις θέσεις που δίνουν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Η Μεγάλη Βρετανία, είχε πέσει κατηγορία πέρσι (2015) στο Πανευρωπαϊκό της Ιταλίας, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα της χώρας μας, με τον Ανδρέα Καπούλα να είναι αυτός ο οποίος θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στην Α’ Κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…