Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Η παρέλαση του… μονοσάνδαλου

Η παρέλαση του… μονοσάνδαλου

Η παρέλαση του… μονοσάνδαλου - Λένα Καραλή

iasonas-korasides1

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία” λένε κι είναι αλήθεια πως ένα σωματείο δεν πρέπει να είναι το πλουσιότερο στον κόσμο, για να κάνει πράγματα για τα οποία να αισθάνονται περηφάνια τα μέλη του. Χρειάζεται (πάνω και πρώτα απ’ όλα) μεράκι κι αγάπη, οργάνωση και παράγοντες που να γνωρίζουν το αντικείμενο.

Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Κορασίδων της ΕΣΚΑ, με την ομάδα του Ιάσονα Κολωνού να τερματίζει πρώτη, με 20 νίκες και 2 ήττες και να κατακτά την άνοδο στην Α’ κατηγορία, μαζί με τον Γ.Σ. Κορωπίου (2ος) και τον Μελά Αγ. Ελευθέριος (3ος).

Οι Κορασίδες του Ιάσονα, που κάθε άλλο παρά ως φαβορί ξεκίνησαν, λόγω της μικρής ηλικίας τους, απέδειξαν ότι η συνοχή, η συλλογικότητα και η θέληση των αθλητριών, των προπονητών και των ανθρώπων του συλλόγου, είναι τα βασικά συστατικά του αθλητισμού και ιδίως του μπάσκετ.

iasonas-korasides

Η χαρά για την ανταμοιβή των προσπαθειών, όπως κι όλη η διαδρομή (με τις εντάσεις και δυσκολίες της), είναι εμπειρίες ανεκτίμητες για τα παιδιά, αλλά και για όλους όσοι γίνονται μέρος αυτής της διαδικασίας σε έναν σύλλογο, όπως ο Ιάσων Κολωνού, όπου η εκμάθηση των αθλημάτων δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο για την κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας, εφόδιο και προετοιμασία για τη ζωή.

Ο Ιάσονας είναι ένα σωματείο που εκπέμπει αγάπη. Που αναζητά το στίγμα του, μέσα από την πηγή του αθλητισμού, μέσα από τις προσωπικές σχέσεις, μέσα από αρχέγονες αξίες. Είναι ένα σωματείο, το οποίο χαιρόμαστε που υπάρχει και χαιρόμαστε διπλά που τα καταφέρνει. Μοιάζει με αναλογικό ρολόι σε ψηφιακή εποχή, που όμως… δεν χάνει δευτερόλεπτο.

Υ.Γ.: Για όσους “μπέρδεψε” ο τίτλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ιάσονας εμφανίστηκε φορώντας ένα σανδάλι (το άλλο το είχε χάσει, περνώντας ένα ποτάμι) στην Ιωλκό, τρομάζοντας τον Πελία, που ένας χρησμός του είχε πει να “φυλαχθεί από τον μονοσάνδαλο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…