Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Οι “μάγκες” του Λαυρίου

Οι “μάγκες” του Λαυρίου

lavrio

lavrio

Η απάντηση στην ερώτηση για το ποια είναι η φετινή ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Basket League είναι εύκολη. Μα φυσικά το Λαύριο.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά, κατάφερε να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ (ειδικά στην έδρα του) να έχει φτάσει να διεκδικεί με αξιώσεις μέχρι και την είσοδο της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, στην παρθενική της χρονιά στα μεγάλα σαλόνια.

Το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, η τρομερή χημεία μεταξύ των Ελλήνων παικτών και των ποιοτικών ξένων που ήρθαν στην ομάδα, αλλά και η βοήθεια του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, αποτελούν μερικά από τα συστατικά της ονειρεμένης πορείας του Λαυρίου.

Το eBasket.gr ήρθε σε επικοινωνία με δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Λαυρίου, όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια της ομάδας στην Α2. Ο λόγος, φυσικά, για τον αρχηγό Σάκη Γιαννακόπουλο και τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, οι οποίοι μίλησαν για την πορεία του Λαυρίου, αποθέωσαν τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας, και αποκάλυψαν τα μυστικά του φετινού συνόλου του Χρήστου Σερέλη.

Σάκης Γιαννακόπουλος: “Δικαίωση για όλους”

giannakopoulos-lavrio-kifisia

O Σάκης Γιαννακόπουλος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στα μεγάλα σαλόνια. Χρειάστηκε να φτάσει στα 34 του για να πάρει… άρωμα από Α1, ωστόσο είναι πολύ έμπειρος, με αποτέλεσμα να προσαρμοστεί γρήγορα στις νέες συνθήκες. Ο αρχηγός του Λαυρίου έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του, μετρώντας μέσο όρο 5,4 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 24 παιχνίδια.

Ο πολύπειρος γκαρντ δεν περίμενε αυτή την εξαιρετική πορεία του Λαυρίου το καλοκαίρι, όταν η ομάδα δεν γνώριζε ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί.

Δεν το φανταζόμουν ότι θα γινόταν αυτό. Καταφέραμε να πάρουμε όλα τα παιχνίδια που θέλαμε. Βέβαια, δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή, καθώς σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας θα υποβιβαστούμε. Ξέρουμε ότι είναι ένα σενάριο που πολύ δύσκολα θα επαληθευτεί, ωστόσο εμείς το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας” (σ.σ. η τετραπλή ισοβαθμία προκύπτει με 2/2 νίκες των Τρικάλων, Αρκαδικού και Κοροίβου και 2/2 ήττες του Λαυρίου.)

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, δήλωσε: “Δικαιούμαστε μία κακή εμφάνιση, μία κακή ήττα. Ελπίζω να μην την κάνουμε κόντρα στα Τρίκαλα. Είναι κρίμα να χαλάσουμε στο τέλος την εικόνα μας. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Το έχουμε σημαδέψει το παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς και πρέπει να το πάρουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας”.

Για τα πλέι οφ: “Εάν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ, τότε θα πρόκειται για μία υπέρβαση και ταυτόχρονα για μία δικαίωση της σκληρής δουλειάς που κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι αυτοσκοπός πάντως”.

Για τα μυστικά της επιτυχίας: “Θεωρώ πως η καλή πορεία μας οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των παικτών που βρισκόταν από πέρυσι στην ομάδα με τους ποιοτικούς ξένους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα και φυσικά τον Νίκο Μπάρλο. Έχουμε καλή ισορροπία και ο κόουτς Σερέλης κάνει εξαιρετική δουλειά. Συνέχισε τη συνταγή των προηγούμενων χρόνων και του βγήκε.

Ακόμα η διοίκηση έκανε υπέρβαση, φέρνοντας εξαιρετικούς παίκτες. Στήριξε όλα τα παιδιά στις καλές και κυρίως στις κακές στιγμές, όντας πάντα στο πλευρό μας. Τέλος, κατάφερε να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Οι φίλοι του Λαυρίου έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι”.

Για τις προσωπικές του εμφανίσεις: “Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στην Α1. Είναι πολύ ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις μου. Προσπαθώ από την αρχή της χρονιάς. να προσαρμοστώ στις νέες καταστάσεις”.

Βαγγέλης Σακελλαρίου: “Διαψεύσαμε τις προβλέψεις”

sakellariou-laurio

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου είναι ακόμα ένας παίκτης, ο οποίος ακολούθησε το Λαύριο στη Basket League από την Α2, έχοντας βοηθήσει αρκετά την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στη φετινή εξαιρετική πορεία της.

Ο διεθνής (με τις μικρές Εθνικές) Έλληνας γκαρντ αποκάλυψε με τη σειρά του τα μυστικά της επιτυχίας του Λαυρίου και αναφέρθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια (Τρίκαλα εντός, Κόροιβος εκτός)  της ομάδας στο πρωτάθλημα.

“Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά, όλες οι προβλέψεις μας έδιναν ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, Μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας σαν νεοφώτιστη ομάδα, η κατάσταση ήταν αμφίβολη και αγχωτική. Ήμασταν, όμως, όλοι αποφασισμένοι και το σύνθημα μας ήταν πως ήρθαμε για να μείνουμε. Δείχνοντας συνέπεια και δουλεύοντας σκληρά, το Λαύριο κατάφερε να διαψεύσει όλες τις προβλέψεις και να ξεπεράσει τις προσδοκίες. Πρώτος και κύριος στόχος είναι η παραμονή κι ό,τι καλύτερο θέλει ας έρθει!”, δήλωσε αρχικά ο Σακελλαρίου.

Για τα μυστικά της επιτυχίας, είπε: “Πρώτο και κύριο το οικογενειακό κλίμα του Λαυρίου, χαρακτηριστικό που διέπει την ομάδα κάθε χρόνο. Οι σχέσεις των μελών που απαρτίζουν την ομάδα (διοίκηση, προπονητικό επιτελείο, παίκτες) μεταξύ τους όσο και με τον κοσμό αποδεικνύειται έμπρακτα μέσα από ένα “υγιές” και γεμάτο γήπεδο. Όλα τα μέλη βάζουμε το “εγώ” κάτω από το “εμείς” και κάθε φορά διεκδικούμε υψηλότερους στόχους”.

Για τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας: Όσον αφορά στη διοίκηση, βρίσκεται πάντα δίπλα μας και στα εύκολα πόσο μάλλον όμως στα δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι έτρεξε πολύ φέτος και ανταπεξήλθε στο έπακρο, ανεβαίνοντας τελευταία στιγμή στην Α1. Ο ρόλος της στη διατήρηση του υγιούς κλίματος είναι καθοριστικός. Η αγάπη και το μεράκι τους για το μπάσκετ δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για προπονητή και παίκτες.

Όσον αφορά τον Χρήστο Σερέλη, ο κόουτς είναι ο άνθρωπος που καθοδήγησε το Λαύριο στην άνοδο από τις χαμηλές κατηγορίες στην καλή χρονιά στην Α1. Σερέλης και Λαύριο είναι έννοιες ταυτόσημες! Για μένα αποτελεί ξεχωριστό πρόσωπο, καθώς με πίστεψε από την πρώτη στιγμή.

Θεωρώ ότι η καλή πορεία κατά πολύ έχει να κάνει με τους χαρακτήρες των παικτών. Είναι όλοι εξαιρετικά παιδιά. Τα “οικογενειακά” αποδυτήρια βοηθούν στην αποδοτικότητα μας μέσα στο γήπεδο τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Για το φινάλε του πρωταθλήματος: “Προερχόμαστε από ένα σερί νικηφόρων αγώνων και είμαστε το ίδιο διψασμένοι και συγκεντρωμένοι για ακόμα για δύο νίκες. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι το Λαύριο έχει σωθεί 100%. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να συνεχίζουμε τη δουλειά μας κάθε μέρα, να πηγαίνουμε κάθε Σάββατο για τη νίκη και στο τέλος να κάνουμε ταμείο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…