Κεντρική Ελλάδα Η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση της Θεσσαλονίκης

Η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση της Θεσσαλονίκης

kalathosfairiki ananewsh

kalathosfairiki ananewsh

Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΚΑΣΘ και η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση παραχώρησε χθες (30/3) συνέντευξη τύπου, αναλύοντας το πλάνο της και παρουσιάζοντας τους μεγάλους στόχους της.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία στοχεύει στην βελτίωση του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και ήρθε για να αλλάξει τον μπασκετικό αέρα της συμπρωτεύουσας.

Επικεφαλής της Καλαθοσφαιρικής Ανανέωσης  είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος ξεκαθάρισε και χθες πως δεν υπάρχει πολιτική τοποθέτηση της κίνησης. “Είμαστε όλοι με το μπάσκετ“, ανέφερε χαρακτηριστικά.  “Η κίνηση αυτή δημιουργήθηκε από ανάγκη για δημιουργικότητα, απαίτηση για εξέλιξη, ανάδειξη του basketball στην πόλη και την νεολαία”, πρόσθεσε.

Οι προγραμματικές κινήσεις

Στις προγραμματικές κινήσεις της Καλαθοσφαιρικής Ανανέωσης είναι η παρουσία στα σχολεία μέσω κοινωνικής δράσης (βραβεύσεις και σχολικούς αγώνες), η στελέχωση του προσωπικού στις Μικτές Ομάδες, η προσέλκυση διακεκριμένων προπονητών για ενδεικτικές προπονήσεις, η δημιουργία βάσης δεδομένων των αθλητών και η γυμναστική παρακολούθησή του, καθώς και η καταγραφή σωματομετρικών χαρακτηριστικών, η παρουσία της σε αγώνες της Α1, Α2 ανδρών και γυναικών και η επανασύσταση της Μικτής ΕΚΑΣΘ.

Σκοπεύει, ακόμη, στην θεσμοθέτηση All Star Game, που θα αποτελεί μια γιορτή για το άθλημα, με την ενεργή συμμετοχή σχολείων, στην αναβάθμιση του καλοκαιρινού camp, στον επαναπροσδιορισμό των Final 4, στην επιθεώρηση των αθλητικών υποδομών.

Στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία του Σπιτιού του Basketball, καθώς και η παρουσία Θεσσαλονικέων προπονητών στις Εθνικές Ομάδες με κύριο ρόλο.

Η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση στοχεύει στην οργάνωση Final 4 U-20 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασίες με ΣΕΠΚ, με πρώτο στόχο την θεσμοθέτηση σεμιναρίου για τις μικρές ηλικίες, με το Σύλλογο Παλαιμάχων, στην δημοσιοποίηση των ενεργειών μέσω του site, αλλά και των social media, στη δημιουργία εθελοντικής πλατφόρμας, στην προσέλκυση υποστηρικτών (κι όχι χορηγών) για τα σωματεία και στην παρέμβαση στα δρώμενα της πόλης.

Ως μακροχρόνιο στόχο έθεσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου της ΕΚΑΣΘ.

Τα μέλη της κίνησης τόνισαν: “Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και φρέσκο μέσα από τη στασιμότητα που φέρνει σήψη, Πιστεύουμε ότι η πόλη έχει υγιείς μονάδες, που θέλουν να βοηθήσουν. Η Θεσσαλονίκη ήταν, πάντα, πρωτοπόρος στο Basketball κι όχι φτωχός συγγενής. Να το αλλάξουμε αυτό. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία του “Όχι, δε γίνεται”.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης:
Αποστολίδης Παναγιώτης
Βακουφτσής Δαυίδ
Γιαννόπουλος Σωτήρης
Γρηγοριάδης Παύλος
Δαμάσκος Θεόφιλος
Δημητριάδης Παναγιώτης
Διαβολεμένου Βιβή
Ζεϊμπέκης Νίκος
Κατσιάνης Αλέκος
Κουντουράκης Χρήστος
Λάκος Γιώργος
Μαλεζάς Λεωνίδας
Μπαλκούρας Κώστας
Μπάλτου Αθανάσιος
Μασλαρινός Χρήστος
Νικολαϊδης Στέφανος
Οινονόμου Γιώργος
Παναγιωτόπουλος Στάθης
Παπαγεωργίου Χάρης
Πουλτουτσίδης Δαμιανός
Ριτζαλέου Λίνα
Σιδηροηλίας Γιώργος
Σκουλαριώτης Δημήτρης

Να σημειωθεί πως μέχρι τη Δευτέρα (4/3) θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…