Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Έπαιξε ρόλο η κούραση”

“Έπαιξε ρόλο η κούραση”

Kostas

Kostas MexasΟ Απόλλων Πατρών, παρότι παρουσιάσθηκε ανταγωνιστικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ηττήθηκε εντέλει από τον Άρη (65-73). Ο Κώστας Μέξας συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθειά τους κι υπογράμμισε πως έπαιξε ρόλο η κούραση στο δεύτερο μέρος.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου:

“Περιμέναμε πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε. Προσπαθήσαμε να προετοιμασθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, επιχειρώντας να περιορίσουμε κάποια από τα ατού του Άρη.

Σε κάποια από τα κομμάτια, που είχαμε πει ότι πρέπει να προσέξουμε, ήμασταν καλοί, αλλού δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο η κούραση, καθώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο Άρης βρήκε ελεύθερα και μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Χάσαμε κι επτά αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου ξέραμε ότι ο Άρης, με τους Χάγκινς, Ουάιτ και Κοέν είναι πολύ δυνατός.

Πάλεψαν τα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, έδειξαν χαρακτήρα για άλλο ένα παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στα υπόλοιπα τρία ματς. Συγχαρητήρια στον Άρη και τον κόουτς για όλη την πορεία, τους εύχομαι καλή συνέχεια”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Πικρία υπάρχει, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποιες καταστάσεις. Είχαμε μικρό ροτέισον στα γκαρντ κι αυτό επηρέασε κάποιες αντιδράσεις μας. Πάντα, όταν χάνεις, υπάρχει πίκρα, αλλά η προσπάθεια ήταν ό,τι καλύτερο. Το παιχνίδι έγινε σε μπασκετική ατμόσφαιρα, με κόσμο κι από τις δύο ομάδες, χωρίς έκτροπα. Ήταν μια πολύ ωραία εικόνα για το άθλημά μας”.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Ντίλαρντ: “Σίγουρα επηρέασε την ομάδα. Είναι λάθος κι η τιμωρία του είναι σωστή, απλά έγινε σε μια φάση που η ομάδα είχε πολύ καλό ρυθμό, χημεία, ρόλους  και ταυτότητα.

Έγινε ό,τι έγινε με την τιμωρία, αλλά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά με Καβάλα, Κηφισιά και με Παναθηναϊκό. Μας πείραξε γιατί, ενώ στον ΕΣΑΚΕ η τιμωρία είχε λήξει από τις 03/03, ήρθε μια επιστολή από τη FIBA, την Παρασκευή, στις 12:30. Αυτό με πείραξε, γιατί ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλες κινήσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…