Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ελέγξαμε το παιχνίδι με την άμυνα”

“Ελέγξαμε το παιχνίδι με την άμυνα”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-Olympiacos

Ικανοποιημένος από τη νέα νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, τόνισε στις δηλώσεις του ότι γνώριζαν όλοι ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εστίασε στην άμυνα που έπαιξαν οι αθλητές του. Ακόμα, εξήρε την προσπάθεια του Άρη και ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα για την προσπάθεια που κάνουν για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του. Τέλος σχολίασε την εξαιρετική παρουσία του Παπανικολάου λέγοντας ότι όλοι οι παίκτες δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη επί ενός αξιόμαχου και αξιόλογου αντιπάλου. Ξέραμε πόσο δύσκολο ματς ήταν, ο Άρης έχει ανέβει επίπεδο. Ξέραμε πως η ατμόσφαιρα θα ήταν πιεστική για τους παίκτες μας. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά πολλά ήταν άστοχα, όπως και λέι απ. Δυστυχώς, δεν ήμασταν εύστοχοι. Λόγω της άμυνας μας κρατήσαμε τον έλεγχο του ματς. Αυτό ήταν το “κλειδί”, όταν παίζεις καλή άμυνα έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις. Ο Άρης είχε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, με τον Ουάιτ που ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι, ο Άρης μάλιστα πήρε και διαφορά πέντε πόντων, αλλά σε εκείνο το σημείο δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλή άμυνα, δεν δεχθήκαμε καλάθι, αλλά όχι μόνο αυτό, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε τρία καλάθια. Σίγουρα, σε ένα κλειστό ματς όταν μια ομάδα παίρνει διαφορά, είναι σημαντικό, για αυτό και επισημαίνω αυτό το σημείο. Εμείς δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και στο τέλος δείξαμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και πήραμε τη νίκη, που πιστεύω πως αξίζαμε. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στον Άρη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλο το τιμ μου, όλοι έχουν πέσει στην ομάδα και ο καθένας από το πόστο του προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες. Η ομάδα έχει πολλούς συνεχόμενους τελικούς”.

Για την απόδοση του Κώστα Παπανικολάου: “Ο Παπανικολάου έχει παίξει στον Ολυμπιακό και έχει βοηθήσει κι αυτός να πάρει η ομάδα δύο Ευρωπαϊκά και πρωτάθλημα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου και ο καθένας έχει το δικό του ρόλο. Ο καθένας μπαίνει και δίνει τον καλύτερο εαυτό τους. Η συλλογική προσπάθεια είναι μεγάλη και ο καθένας δίνει τον καλύτερο του εαυτό”.

Για το αν αιφνιδιάστηκε από την εμφάνιση του Άρη: “Όχι, ο Άρης παίζει καλό μπάσκετ, έχει έμπειρους Έλληνες, αθλητικούς Αμερικάνους και ο Άρης έχει γεμάτο ρόστερ και καλό ρόστερ. Ξέραμε πως ο Ουάιτ είναι καλός σουτέρ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν σκόραρε, ξέραμε όμως ότι θα προσπαθήσει να σκοράρει γιατί είναι καλός σουτέρ. Δείξαμε ψυχραιμία και αντιδράσαμε”.

Από πλευρά παικτών μιλησε ο Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μια δύσκολη νίκη, κάναμε καλή δουλειά. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά αμυντικά, στο δεύτερο καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού του Άρη και να φτάσουμε στην νίκη. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και μπορέσαμε να πάρουμε αυτή τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…