Κεντρική Διεθνή “Δύσκολη έδρα”

“Δύσκολη έδρα”

pablo laso real madrid

pablo-laso-real-madrid

Δύσκολη χαρακτήρισε την έδρα της Ζαλγκίρις ο Πάμπλο Λάσο. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε ότι παρά τις λίγες πιθανότητες πρόκρισης των Λιθουανών στην επόμενη φάση, οι δύο νίκες τους προέρχονται από εντός έδρας παιχνίδια. Ακόμα, υπογράμμισε ότι οι αλλαγές προπονητών έχουν αλλάξει την Ζαλγκίρις και δήλωσε ότι και τα πέντε τελευταία παιχνίδια είναι σημαντικά για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Ξέρουμε ότι το Κάουνας πάντα είναι ένα δύσκολη γήπεδο να αγωνίζεσαι και οι δύο νίκες της Ζαλγκίρις στο TOP-16 είναι εντός έδρας με Μπάμπεργκ και Ολυμπιακό.

Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα και παρά τις λίγες πιθανότητες τους να προκριθούν, εμείς πρέπει να κάνουμε ένα συγκεντρωμένο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις έχει ένα καλό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με τους Γιανκούνας και Βουγιούκα, και με τον Ουλανόβας που μπορεί να παίξει και στη θέση “3”, παίρνουν και πολλούς πόντους, αλλά και ριμπάουντ. Φυσικά υπάρχουν και οι εκτός ρακέτα παίκτες, Σειμπούτις, Ραντλ και Πότσιους.

Οι αλλαγές προπονητών, τους έχουν ενισχύσει σε σχέση με την πρώτη φάση. Άλλαξαν μερικά πράγματα, έχουν κάτι καινούριο στην επίθεση και ακόμα και αμυντικά έχουν αλλάξει κάποιους τομείς. Η αλλαγή προπονητή σημαίνει αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών. Είναι ανταγωνιστικοί στον όμιλο και εμφανίζονται καλύτεροι από την πρώτη φάση. Αυτό που περιμένουμε είναι μία εμφανής αλλαγή όχι στον πάγκο, αλλά στην αλλαγή νοοτροπίας των παικτών.

Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, καθώς όσο πλησιάζουμε στο τέλος του TOP-16, όλοι προσπαθούν να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση. Ο καθένας ορίζει τη δική του μοίρα, δεν σκέφτομαι τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτήν την στιγμή, είμαστε σε μία κατάσταση όπου όποια ομάδα κερδίσει τα επόμενα 5 παιχνίδια περνά στην επόμενη φάση”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του: “Αυτό είναι το πρώτο από τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που θα παίξουμε και είναι ένα παιχνίδι που που πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά. Η Ζαλγκίρις παίζει ωραίο μπάσκετ, ειδικά εντός έδρας, και όπως και να ‘χει θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Θα είναι επιθετικοί και συγκεντρωμένοι και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους σταματήσουμε στο λόου ποστ με μία σκληρή αμυντική εμφάνιση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…