Κεντρική NBA “Διαγωνισμός” τριπόντων στο Όκλαντ (vid)
NBA

“Διαγωνισμός” τριπόντων στο Όκλαντ (vid)

lillard curry

lillard-curry

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ είχε “εκτελέσει” τους Ουόριορς πριν μερικές εβδομάδες και οι πρωταθλητές ήταν αποφασισμένοι να αποτρέψουν κάτι τέτοιο να επαναληφθεί. Με τους “Splash Brothers” να είναι “σεληνιασμένοι” οι “πολεμιστές” επέκτειναν το εντός έδρας αήττητο στα 47 παιχνίδια, επικρατώντας με 128-112. Μάλιστα, σημείωσαν 81 πόντους μόνο στο πρώτο ημίχρονο (!), όντες η μοναδική ομάδα που κατάφερε να έχει τέτοια επιθετική συγκομιδή μέσα σε ένα μόνο 24λεπτο φέτος.

Ο Κλέι Τόμσον τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους (8/11 τρ.) και ο Στεφ Κάρι με 34 (7/14 τρ.) προσφέροντας μοναδικό θέαμα, ενώ ήταν αυτοί που σημείωσαν τους 46 από τους 81 πόντους της ομάδας τους στο πρώτο μέρος!

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα τρίποντα. Τα πάρα πολλά τρίποντα! Οι γηπεδούχοι είχαν 19/36 και οι φιλοξενούμενοι 18/40, θέτοντας ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που δύο αντίπαλοι σημειώνουν από 18 τρίποντα στο ίδιο ματς.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ μπορεί να μην έκανε την προ εβδομάδων σεληνιασμένη εμφάνιση του αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν εξαιρετικός έχοντας 17 πόντους (4/9 τρίποντα) και 5 ασίστ. Με τα 4 τρίποντα που σημείωσε έφθασε τα 785 εύστοχα στην καριέρα του κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στις πρώτες τέσσερις σεζόν του στη λίγκα, ξεπερνώντας τον Κλέι Τόμσον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…