Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν μπορώ να πάρω βιαστική απόφαση”

“Δεν μπορώ να πάρω βιαστική απόφαση”

eliot williams pao lokomotiv

eliot williams pao-lokomotivΟ Έλιοτ Ουίλιαμς μίλησε στο cnn.gr και αναφέρθηκε στο μέλλον του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στις μέχρι τώρα εμπειρίες του από την Ελλάδα. Ξεκαθάρισε πως περνάει πολύ ωραία στο “τριφύλλι”, ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να πάρει βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ποια λέξη τον χαρακτηρίζει: “Αν μιλάμε για τον αθλητή, τον μπασκετμπολίστα, πιθανότατα “μαχητής”. Γενικά όμως είμαι ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ήρεμος. Μου αρέσει να χαλαρώνω. Αλλά στον αθλητισμό και στο μπάσκετ, “μαχητής”.”

Για τις μάχες του: “Στο Κολλέγιο η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Έτσι άφησα το Duke για να πάω στο Memphis. Μετά στο NBA. Στα δύο χρόνια την έχασα. Πήρα πολλά μαθήματα ζωής. Έμαθα. Ιδιαίτερα με τους τραυματισμούς. Τρεις φορές στο ΝΒΑ. Όπως είπατε όμως. Πάλεψα. Έγινα καλά. Δούλεψα στο γυμναστήριο και έγινα καλύτερος παίκτης».

Για τον κόουτς Σιζέφσκι: Είχα μια πολύ καλή καριέρα στο σχολείο. Ο κόουτς Σιζέφσκι με επιστράτευσε. Μου έμαθε πολλά. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήταν καταπληκτικός προπονητής, όμως έπρεπε να πάρω την απόφαση εξαιτίας της οικογένειας μου…”.

Για τις αποφάσεις του: “Ήταν όνειρο μου από το σχολείο να πάω στο Duke. Όμως η μητέρα μου δεν ήξερε πόσος καιρός της μένει. Ήταν πολύ δύσκολο. Τελικά πήγα στο Μέμφις, είχα μια καλή χρονιά και πέρασα πολύ χρόνο με την μητέρα μου. Οπότε αποδείχθηκε σωστή απόφαση”.

Για την πορεία του πέρσι, αλλά και τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό: “Είχαμε εξαιρετική χρονιά πέρυσι στο NBDL. Έπαιξα με τους Σάντα Κρουζ, την θυγατρική των Ουόριορς. Μάλιστα ήμουν συμπαίκτης και με τον Κούζμιτς, που είμαστε και πάλι μαζί. Ήταν σπουδαία σεζόν, εφέτος ξεκίνησα πολύ καλά. Σκόραρα πολύ. Έπαιξα και στους Μέμφις Γκρίζλις για 10 μέρες στο ΝΒΑ. Εκείνη την εποχή λοιπόν έπρεπε ή να περιμένω «εκτός» για κάποιο άλλο συμβόλαιο από το NBA, ή να ρθω στην Ευρώπη. Ο ατζέντης μου με πήρε και μου είπε για τον Παναθηναϊκό. Την ιστορία του, τους απίθανους φιλάθλους του. Ένιωσα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα και να έβλεπα πως είναι και η Ευρώπη. Μου είπαν ότι είναι διαφορετικό εδώ το “παιχνίδι”. Πιο “απαιτητικό”, με ομαδικό στυλ, η άμυνα. Είχα μεγάλη προσδοκία και έκανα το βήμα”.

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: “Αλήθεια έπρεπε να προσαρμοστώ από την πρώτη μέρα. Ήδη από το NBDL έπαιζα πολλά λεπτά σε κάθε αγώνα. Έχει 12λεπτες περιόδους. Αγωνιζόμουν 43-44 λεπτά σε κάθε ματς. Είναι πιο έντονο εδώ πρέπει να πω, ιδιαίτερα στην άμυνα. Έπρεπε να προσαρμοστώ σε αυτό το είδος. Μου πήρε κανά-δυο παιχνίδια. Είναι διαφορετική και η απόσταση στο τρίποντο. Επίσης στην άμυνα στο «ζωγραφιστό» μπορείς να σταθείς μόνο 3 δεύτερα. Αυτές ήταν οι κύριες διαφορές. Γενικά όμως, το προπονητικό τημ και οι συμπαίκτες μου έκαναν τρομερή δουλειά για να προσαρμοστώ. Έχουμε ασφαλώς πολλή δουλειά ακόμη. Είμαι “νέος” ακόμη. Πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι, να προπονηθούμε. Και να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζω να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα”.

Για την παραμονή του στην ομάδα: “Δεν μπορώ όμως και να πάρω μια βιαστική απόφαση. Λατρεύω που είμαι εδώ”.

Για την ζωή στην Ελλάδα και τον ΠΑΟ: “Οι οπαδοί από την πρώτη στιγμή, όπου και αν πήγα μου έδειξαν την αγάπη τους. Την εκτίμησή τους. Από το πρώτο κιόλας ματς που αγωνίστηκα στο ΟΑΚΑ, οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Το προπονητικό τιμ επίσης, οι συμπαίκτες μου. Νιώθω ωραία εδώ. Αλλά όπως είπα, δεν μπορώ να πάρω μια βιαστική απόφαση. Θα το συζητήσω με το μάνατζερ μου και θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τις διαφορές Ευρώπης – Αμερικής: “Έχω ξαναβρεθεί εκτός Αμερικής βέβαια, στο Τορόντο. Αλλά εκτός από αυτό, είναι η πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ. Α, πήγαμε και στην Κίνα με τους Σάρλοτ Χόρνετς για το καλοκαίρι. Είναι όμως η πρώτη φορά που φεύγω τόσο μεγάλο διάστημα. Είναι εκπληκτικό. Διαφορετική κουλτούρα. Προφανώς διαφορετική γλώσσα. Προσπαθώ να μάθω μερικές λέξεις… έχω μάθει μερικά Ελληνικά. Εύκολες λέξεις, αλλά είναι από τα πράγματα που θέλω να κάνω. Έτσι θα κατανοήσω ακόμη καλύτερα την κουλτούρα”.

Για την ενασχόληση του με το σκάκι: “Ναι παίζω. Είναι παιχνίδι εξάσκησης του μυαλού. Μ αρέσουν τέτοια παιχνίδια, τέτοιες ταινίες…”.

Για τον “κολλητό” του, τον Παπαγιάννη: “Είναι πολύ αστείος. Πιτσιρικάς. Είναι και καλός. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Όλη η ομάδα είναι εκπληκτική. Οι Αμερικανοί, οι Σέρβοι, οι Έλληνες. Όλοι ήταν τόσο «ζεστοί» μαζί μου. Και με βοήθησαν να προσαρμοστώ”.

Μια υπόσχεση: “Θα γινόμαστε καλύτεροι, μέρα με την μέρα. Ξέρω ότι είναι μια αλλαγή με μένα, τον Μαρκίς (Χέινς), τον Βινς Χάντερ. Μπήκαμε τώρα στην ομάδα. Είμαστε όμως έμπειροι παίκτες. Ξέρουμε πώς να ενταχθούμε στο σύνολο. Όσο για μένα; Θα δώσω και την ψυχή μου για την ομάδα. Έχω πάθος για αυτήν. Είμαι ανταγωνιστικός. Υπάρχει η Ευρωλίγκα, το πρωτάθλημα. Μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό που θα κάνουμε είναι να βλέπουμε, όπως λέει και ο κόουτς, παιχνίδι με παιχνίδι. Και να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη. Και θα δούμε που θα μας βγάλει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…