Κεντρική Basket League Αγώνες Χίμκι – Ολυμπιακός 98-66

Χίμκι – Ολυμπιακός 98-66

olympiacos vasilis spanoulis

olympiacos-vasilis-spanoulisΜε κάτω τα χέρια…
Μετά τις δύο μεγάλες νίκες με Ρεάλ και Άρη, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ρωσία με μόνο στόχο την νίκη, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα θα αποτελούσε καταστροφή. Η νίκη δεν ήρθε και εκτός αυτού οι “ερυθρόλευκοι” προβλημάτισαν με το έλλειμμα ενέργειας που παρουσίασαν. Η Χίμκι βομβάρδιζε από την περιφέρεια και πανηγύρισε την νίκη με σκορ 98-66.

Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Κόπονεν (21π.), Σβεντ (19π.) και Όγκουστιν (18π.). Οι δύο πρώτοι πυροβολούσαν από την περιφέρεια έχοντας έκαστος 5/7 και 5/10 τρίποντα. Ο τρίτος ανέβαινε στην στατιστική αθόρυβα και ουσιαστικά διέλυσε την ρακέτα των “ερυθρολεύκων” τόσο με το σκοράρισμα, όσο και με τα ριμπάουντ (10) που κατέβασε. Από πλευράς Ολυμπιακού διασώθηκε μόνο ο Οθέλο Χάντερ με 14 πόντους.

Η πρώτη κατοχή του παιχνιδιού ήταν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να την μετατρέψει στους πρώτους πόντους της βραδιάς. Η Χίμκι άνοιξε το σκορ με δίποντο του Όγκουστιν. Η απάντηση ήρθε από τον Οθέλο Χάντερ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά και ο ρυθμός έδειχνε πως θα ήταν καταιγιστικός.  Το πρώτο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Χίμκι σε θέση οδηγού (11-9).

Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να πάρουν τα “ηνία” της αναμέτρησης, όμως οι “ερυθρόλευκοι” παρέμεναν κοντά. Ο Ντράγκιτς ανέβασε την απόδοση του, πήρε αρκετές προσπάθειες και μαζί με τον Κόπονεν δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είχε σαν βασικούς μοχλούς του τους Πρίντεζη και Χάντερ, όμως τα ριμπάουντ χάνονταν και η Χίμκι έπαιρνε δεύτερες και τρίτες προσπάθειες. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον δείκτη του σκορ στο 25-22 και τον Κόπονεν να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο μπροστά στον Οθέλο Χάντερ.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ντάνιελ Χάκετ πέτυχε μεγάλο τρίποντο φέρνοντας το σκορ σε απόλυτη ισορροπία (25-25). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περάσει μπροστά, η Χίμκι έπαιρνε “βροχή” τα επιθετικά ριμπάουντ και το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε εντυπωσιακή τάπα στον Μπουν και στην εξέλιξη της φάσεις σημείωσε καλάθι και φάουλ, βάζοντας μπροστά τον Ολυμπιακό (29-31).

Οι γηπεδούχοι “σκότωναν” από την περιφέρεια και προηγήθηκαν τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο με 8 πόντους, ενώ ένα λεπτό μετά η Χίμκι έφτασαν στο +10 με γκολ-φάουλ του Όγκουστιν (43-33). Η κατάσταση δεν άλλαξε στην πορεία. Ο Σβεντ βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και πέτυχε ακόμα ένα τρίποντο, με το σκορ στο 46-33. Η “κόρνα” του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο -12 (48-36).

Βασικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου ήταν το μεγάλο ποσοστό ευστοχίας της Χίμκι από την περιφέρεια, τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ από πλευράς Ολυμπιακού, όπως και η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Αλεξέι Σβεντ. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο, όταν και αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός καλούταν να αντιδράσει, ενώ η Χίκμι πατούσε γερά πάνω στο προβάδισμα της. Ο Όγκουστιν σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, κάνοντας το 52-36. Εκείνο το οποίο έπρεπε να διορθώσει η Ελληνική ομάδα ήταν τα πολλά ανεξήγητα λάθη που του στερούσαν το δικαίωμα να διεκδικήσει το οτιδήποτε από το παιχνίδι.

Οι Μόνια, Κόπονεν και Χάνικατ έβαλαν την ομάδα τους μπροστά με 22 πόντους, τρία λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός τα είχε χαμένα, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 76-50.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Χίμκι δεν κατέβαζε ταχύτητα. Έστειλε τη διαφορά στο +30 με ακόμα ένα τρίποντο του Κόπονεν. Άπαντες ανέμεναν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να οδηγούνται σε μία ντροπιαστική ήττα. Τελικό σκορ 98-66

Οι διαιτητές: Ιερεθουέλο – Μπολτάουζερ – Χόρντοφ
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66
ΧΙΜΚΙ (Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19 (5), Ντράγκιτς 8 (1), Ογκούστιν 18, Μπουν 9, Κόπονεν 21 (5), Βιάλτσεφ 2, Ιλνίτσκι 2, Μόνια 7, Χάνικατ 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 8 (2), Στρόμπερι, Πρίντεζης 8 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (1), Χάκετ 5 (1), Παπαπανικολάου 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…