Κεντρική NBA “Χαρούμενος ως πλέι μέικερ ο Γιάννης”
NBA

“Χαρούμενος ως πλέι μέικερ ο Γιάννης”

giannis antetokounmpo

giannis-antetokounmpoΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδεικνύει πως, πέρα από φόργουορντ, είναι κι εξαιρετικός πλέι μέικερ. Ο “Greek Freak” πραγματοποίησε -για μια ακόμη φορά- πληθωρική εμφάνιση, οδηγώντας το Μιλγουόκι στη νίκη επί των Τίμπεργουλβς.

Ο τεχνικός των “Ελαφιών”, Τζέισον Κιντ, μάλιστα, τόνισε πως ο “Κούνμπο” είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται στη θέση “1”.

“Νομίζω ότι είναι κάτι με το οποίο ο Γιάννης είναι πολύ χαρούμενος. Αν τον ρωτήσεις, είναι χαρούμενος με αυτό. Πιστεύω, δε, ότι κι οι συμπαίκτες του είναι χαρούμενοι. Μπορείτε να δείτε τον ρυθμό που μας δίνει, τις πολλαπλές επιλογές. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει ένα σύστημα για έναν συμπαίκτη του.

Είναι ικανός να αφομοιώσει διαφορετικές επιλογές στο πασάρισμα. Ορισμένες φορές δεν χρειάζεται το πικ-εν-ρολ, διότι είναι πολύ ταλαντούχος στο να δημιουργήσει για τον ίδιον, ή για τους συμπαίκτες του” υποστήριξε ο κόουτς των Μπακς.

Ο Αντετοκούνμπο, στο μεταξύ, “άγγιξε” το τρίτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του, καθότι μέτρησε 27 πόντους (9/17 δίποντα, 9/10 βολές), 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ (ρεκόρ καριέρας).

Ο 21χρονος άσος, έτσι, υπογράμμισε -ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης- ότι: “Το γνώριζα ότι ήμουν ένα ριμπάουντ μακριά από το τριπλ-νταμπλ και προσπάθησα να το πάρω, αλλά δεν έχει σημασία. Πήραμε μία πολύτιμη νίκη στην έδρα μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα έχω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Είμαι επαγγελματίας και -ήδη- εστιάζω στο επόμενο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…