Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Άσχετοι και ανιστόρητοι

Άσχετοι και ανιστόρητοι

argyrou maria savvas lortos

argyrou-maria-savvas-lortos

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τους συναδέλφους να δείχνουν τη… σφαιρική τους άγνοια, “παίζοντας” παράλληλα τον ρόλο του ειδικού επί των θεμάτων μπάσκετ (και δη διαιτησίας). Κι είναι αλήθεια πως… κρατήθηκα με το ζόρι, για να τους αφήσω να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Επειδή, λοιπόν, και η πλάκα, αλλά και η άγνοια έχουν όρια, πάμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Οι πρώτοι (ανεκδιήγητοι) βγήκαν κι έγραψαν πως η Βάσω Τσαρούχα είναι η πρώτη Ελληνίδα διαιτητής, η οποία σφυρίζει αγώνα (το Παναθηναϊκός – Κόροιβος) στην Α1 κατηγορία ανδρών. Λίγο μετά, οι επόμενοι (άσχετοι) έσπευσαν να μαζέψουν την γκάφα, κατατάσσοντας την Τσαρούχα στη δεύτερη θέση των Ελληνίδων διαιτητών, καθώς προηγήθηκε -σύμφωνα με το “ρεπορτάζ” τους- η Καρολίνα Σκούρτη.

Άντε, να γράψουμε και την αλήθεια: Είναι η τρίτη στη σειρά, καθώς πριν από τη Σκούρτη, η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ που έσπασε το “ανδρικό κάστρο” ήταν η Μαρία Αργυρού. Για πρώτη φορά γυναίκα διηύθυνε αγώνα πρωταθλήματος Α1 Ανδρών στις 06/01/2001 και συγκεκριμένα τον αγώνα Πανιώνιος – Μακεδονικός.

Η Αργυρού σφύριξε σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και σ’ έναν αγώνα Κυπέλλουλυμπιακός – ISBC), ούσα η πρώτη που έδειξε πως οι γυναίκες μπορούν να διαιτητεύσουν αγώνες στην κορυφή της αγωνιστικής πυραμίδας.

Είναι δύσκολο πράγμα το ρεπορτάζ διαιτησίας, οπότε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γράψετε κάτι, ρωτήστε κάποιον που να γνωρίζει, για να μην γίνεστε ρεζίλι, αγαπητοί “συνάδελφοι“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…