Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Αρκεί να το πιστέψουμε”

“Αρκεί να το πιστέψουμε”

zdovc aek

zdovc-aekΗ ΑΕΚ προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (13/03, 17:00), στο πλαίσιο της 22ης “στροφής” της Basket League. Ο Γιούρι Ζντοβτς, δε, τόνισε -στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του προσεχούς παιχνιδιού- πως οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει να παίξουν δυνατά και σε υψηλό ρυθμό επί 40 λεπτά, προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

“Κατ’ αρχάς, καλησπέρα σε όλους. Προσεγγίζουμε τον επερχόμενο αγώνα, όπως τους υπόλοιπους. Δυστυχώς, μεσολάβησε η διακοπή του Πρωταθλήματος και χάσαμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας. Δεν μ’ αρέσουν οι διακοπές. Ο Ολυμπιακός, απεναντίας, έχει ρυθμό λόγω της Ευρωλίγκα.

Όπως και να ‘χει, πάντως, κάναμε την προετοιμασία μας και παίξαμε ένα φιλικό ματς με την Κηφισιά. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, ωστόσο, θέλουμε να κερδίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να το πιστέψουμε. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να πάρουμε τη νίκη μπροστά στο κοινό μας”.

Για τα “κλειδιά” του αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, πρέπει να παίξεις σκληρά και δυνατά. Πρέπει να παίξεις επί 40 λεπτά σε υψηλό τέμπο και χωρίς ατομισμούς. Σε αυτό δεν έχουμε βελτιωθεί πολύ. Έχουμε ένα “στρατό” από παίκτες, το οποίο είναι θετικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε πολλά λάθη. Αυτό δουλεύουμε κι αυτό είναι ένα “κλειδί”, για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό“.

Σχετικά με τον Μάικλ Έρικ: “Δεν θέλω να πω κάτι. Αυτή τη στιγμή, προτιμώ να συγκεντρωθώ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη, εντούτοις, δεν γνωρίζω σε ποια φάση είναι οι διαπραγματεύσεις”.

Αναφορικά με τους Δημήτρη Κατσίβελη και Τζέι Κόβαν Μπράουν: “Ο Κατσίβελης ήταν εκτός από το παιχνίδι της Πάτρας. Ξεκίνησε από χθες την προπόνηση. Φυσικά δεν είναι στη φόρμα, που έχουν οι άλλοι παίκτες. Ο Μπράουν ήταν έξω περίπου πέντε ημέρες. Είχε ένα χτύπημα στην προπόνηση, ωστόσο, χθες μπήκε κι αυτός κανονικά.

Ο Γκριν προπονήθηκε. Προσπαθεί να μάθει τη φιλοσοφία μου. Είναι δύσκολο. Προσωπικά, προσπαθώ να πάρω το μάξιμουμ από αυτόν. Πηγαίνει καλύτερα μέρα με τη μέρα. Ο Νώντας έχει πάντα ρυθμό και φουλ ενέργεια. Στο φιλικό με την Κηφισιά κι ο Μωραΐτης πήρε την ευκαιρία του κι είμαι πολύ ευτυχισμένος που είδα τα νέα παιδιά να συμμετέχουν”.

Για τον Μωραΐτη και την κλήση του στην Εθνική: “Ναι, θα πάει με την Εθνική στην Πάτρα. Είναι προτεραιότητα”.

Για το πώς θα κάνει το “πάντρεμα” στους ψηλούς: “Είναι “γλυκό” πρόβλημα για μένα. Εάν φέρεις παίκτη σε αυτή τη θέση, πρέπει να μην χαλάσει τη χημεία της ομάδας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι οποτεδήποτε χρειασθούν να μπουν μέσα στο παρκέ.

Να κάνουν καλά φάουλ, να βοηθάνε στο ροτέισον. Καταλαβαίνω την ερώτηση, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα “όπλα”. Δεν ψάχνουμε για κάποιον παίκτη, ο οποίος α έρθει να παίξει για 40 λεπτά. Έχουμε παιδιά που δουλεύουν σκληρά σε καθημερινή βάση κι αξίζουν να είναι στο παρκέ”.

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: “Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να δούμε γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή. Να έρθει ο κόσμος, να μας υποστηρίξει και να μας δώσει ώθηση για τη νίκη. Όλοι το πιστεύουμε και θα το κάνουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά και ποιο παιχνίδι είναι εύκολο”.

Για το πού φθάνει το “ταβάνι” της ΑΕΚ: “Από τότε που ήρθα, προσπαθώ να πάρω το μάξιμουμ από τους παίκτες μου. Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Η επιτυχία για μένα θα είναι να παίξουμε στον Τελικό. Δεν είμαι αλαζόνας, αλλά όλοι πρέπει να το καταλάβουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…