Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ 4×4 και ξεμπερδεύει

4×4 και ξεμπερδεύει

paok tsochlas vasileiadis

paok-tsochlas-vasileiadis

Η φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, έφτιαξε στην πορεία, στη συνέχεια χάθηκαν (σχεδόν) όλοι οι στόχοι κι όμως ο “Δικέφαλος του Βορρά”, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμμαζέψει την κατάσταση. Ή μάλλον… τέσσερις ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος με Κηφισιά (5η) και Κολοσσό Ρόδου (7ος), όμως με βάση το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, η θέση είναι στο χέρι του. Οι Θεσσαλονικείς έχουν να αντιμετωπίσουν κατά σειρά: Λαύριο (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Κόροιβο (εντός) και Καβάλα (εκτός), τη στιγμή που Κηφισιά και Κολοσσός πέρα από το μεταξύ τους παιχνίδι, η πρώτη έχει να αντιμετωπίσει τους δύο “αιωνίους” και ο δεύτερος ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας.

Παράλληλα, βελτιώνονται και οι προϋποθέσεις για μία επιτυχή πορεία στα πλέι οφ. Η μεταγραφή του Κιθ Κλάντον προσφέρει -επιτέλους- στον Σούλη Μαρκόπουλο μία πιο αξιόπιστη λύση κάτω από το καλάθι (θεωρητικά, πάντα, μιας και δεν αγωνίστηκε ακόμα), δίνοντας ταυτόχρονα ανάσες στον καταπονεμένο Σοφοκλή Σχροτσανίτη. Ο Κώστας Βασιλειάδης επέστρεψε στα παρκέ υγιής με το εύκολο πρόγραμμα να του δίνει τη δυνατότητα να μην πιεστεί παραπάνω, ενώ ενδεχόμενη νέα μεταγραφή, στην περιφέρεια αυτήν την φορά, θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τους “ασπρόμαυρους”.

Ο ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι δε θα κάνει επιλογή αντιπάλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη, με την λογική να λέει ότι θα αγωνιστεί κόντρα στον έτερο “Δικέφαλο” τον οποίο είχε κερδίσει μάλιστα εντός έδρας με επική αντατροπή. Βέβαια, ακόμα και στην περίπτωση που κοντραριστεί στα προημιτελικά με τον “θεό του πολέμου”, δεν υπάρχει καμία ανησυχία, μιας και πρόκειται για ντέρμπι που όλα είναι ανοιχτά, ενώ παρά τις δύο ήττες από τους “κιτρινόμαυρους” ο ΠΑΟΚ έδειξε ικανός να κερδίσει κυνηγώντας μέχρι τέλους το ροζ φύλλο αγώνα και στις δύο περιπτώσεις. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε, η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΟΚ που “διάλεξε” τον Άρη ως αντίπαλο στα πλέι οφ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να ορίσει ο ίδιος την τύχη του στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την διάκριση.

  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…