Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ 25 χρόνια από την Γενεύη (pic & vid)

25 χρόνια από την Γενεύη (pic & vid)

paok-genevi-european-cup-trophy

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά. Σαν σήμερα, 26 Μαρτίου, το 1991, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων στην Γενεύη κόντρα στην Σαραγόσα, της οποίας και επιβλήθηκε με 76-72.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ήταν δυνατόν ξεχάσει την μεγάλη αυτήν επιτυχία και έτσι ανήρτησε μία φωτογραφία στα social media που διατηρεί, υπενθυμίζοντας σε όλους το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και έστειλε παράλληλα το μήνυμα για νέες επιτυχίες στο μέλλον.

Όπως το ’91 στη Γενεύη! Σαν σήμερα, πριν από 25 ακριβώς χρόνια, γράφτηκε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Στον αξέχαστο τελικό της Γενεύης, στις 26/3/1991, στο Patinoire des Vernets που ήταν γεμάτο από Έλληνες φιλάθλους-εκδρομείς φίλους του ΠΑΟΚ από όλη την Ευρώπη, με τη νίκη του με 76-72 επί της CAI Zaragoza, ο ΠΑΟΚ έφερε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λευκό Πύργο.

Όλα τα έντονα και πρωτόγνωρα είναι η αλήθεια συναισθήματα εκείνης της βραδιάς επιστρέφουν και πάλι. Μαζί τους επιστρέφουν και οι αναμνήσεις, αλλά και η τεράστια επιθυμία για να γυρίσει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο των επιτυχιών.
Η στέρηση είναι μεγάλη και το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ο Μπάνε Πρέλεβιτς με το Νίκο Σταυρόπουλο. Ηγέτες εκείνης της ομάδας, έζησαν όλες τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ.

Είναι και σήμερα εδώ, ηγούνται της δύσκολης προσπάθειας της ομάδας, να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος για να μπορέσει να κοιτάξει και πάλι ψηλά!

Η επιμονή και η υπομονή είναι εφόδια απαραίτητα σε αυτή την προσπάθεια. Η ειλικρινής αγάπη για τον ΠΑΟΚ αποτελεί την κινητήριο δύναμη. Όλων μας. Όπως το ’91 στη Γενεύη…“, ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως το '91 στη Γενεύη! Σαν σήμερα, πριν από 25 ακριβώς χρόνια, γράφτηκε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με την …

Δημοσιεύτηκε από PAOK BC / ΚΑΕ ΠAOK στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ΚΑΕ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε ο Κονατέ!

Λήξη συναγερμού πολύ γρήγορα για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με τον Σαγκαμπά Κονατέ, καθώς μόλις μι…