Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός 92-85

ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός 92-85

1405355

printezis-cska-moscow-olympiacosΠροσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν…
Ο Ολυμπιακός γνώριζε εκ των προτέρων πως η αποστολή του στην Μόσχα ήταν δύσκολη. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να πάρουν το ματς μέσα από την άμυνα τους, έπαιξαν σκληρά, οι διαιτητές σφύριζαν διαφορετικά τις δύο ομάδες και τελικά το σκορ διαμορφώθηκε στο 92-85.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είχε στόχο του να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ χαμηλά στο σκορ. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πάρεις “διπλό” στην Μόσχα όταν έχεις δέχτεί 92 πόντους. Οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, καθώς δεν σφύριζαν με την ίδια ευκολία τις φάσεις των δύο αντιπάλων. Κορυφαίοι του Ολυμπιακού, για ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν οι Πρίντεζης (15π.) και Χάκετ (13π.), έχοντας σαν τρίτο στην παρέα τους τον Οθέλο Χάντερ (15π.).

Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μεγάλη ζημιά έκαναν οι Τεόντοσιτς (16π.) και Ντε Κολό (15π.), οι οποίοι πήραν μπρος στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έμμεσο τρίποντο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δια χειρός Κουρμπανόφ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δίποντο από τον Πρίντεζη. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια, με τους Ντε Κολό και Χριάπα έκαναν το 7-2. Βασικά χαρακτηριστικά των πρώτων λεπτών ήταν μία τάση των διαιτητών να σφυρίζουν σχετικά εύκολα κατά του Ολυμπιακού, αλλά και η κακή εικόνα του Σπανούλη.

Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε το 7-5 με εύστοχο τρίποντο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και με βασικό εκφραστή τους τον Νικίτα Κουρμπανόφ έφτασαν στο +8 (15-7). Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν έξι πόντους από τους Χάντερ και Πρίντεζη και βρέθηκαν στο -4. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 18-15.

Στην δεύτερη περίοδο ο Κάιλ Χάινς πέτυχε τους πρώτους πόντους της ΤΣΣΚΑ (20-15). Η διαφορά πήγε ξανά στους τρεις, έπειτα από καλάθι του Χάντερ, όμως ο Φριντζόν με τρίποντο διαμόρφωσε το 23-17. Το πρώτο “ερυθρόλευκο” τρίποντο στο παιχνίδι σημειώθηκε από τον Ντάνιελ Χάκετ στο 4ο λεπτό της δεύτερη περιόδου. Ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε δυναμική άμυνα έφτασε να χάνει με 8, καθώς ο Κάιλ Χάις έκανε αρκετή ζημιά στο ζωγραφιστό. Η ΤΣΣΚΑ έκανε το +10 για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κατάφεραν να βρουν διαδρόμους και λύσεις κόντρα στην άμυνα Σφαιρόπουλου, όμως αν κάτι είχε καταφέρει ο Πρωταθλητής Ελλάδος ήταν ο περιορισμός των Ντε Κολό και Τεόντοσιτς. Ο “Λότζο” πέτυχε τρίποντο στο οποίο απάντησε με έμμεσο τρόπο (γκολ-φάουλ) ο Τεόντοσιτς και η διαφορά πήγε στο +11 (38-27). Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό στο -8 και το σκορ στο 41-33.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε καλή άμυνα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο κόντρα στα “πρώτα βιολιά” της ΤΣΣΚΑ, όμως δέχτηκε αρκετούς πόντους μέσα στην ρακέτα, με τους Χάινς και Κουρμπανόφ να κάνουν μεγάλη ζημιά. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεκίνησε καλά χωρίς όμως να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, ενώ ο Παπαπέτρου, όσο έπαιξε, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον “Σερ Χάινς”. Οι Πρίντεζης, Χάκετ και Λοτζέσκι ήταν η βασική πηγή κινδύνων για το ρωσικό καλάθι.

Ο Χάντερ άνοιξε την αυλαία του δευτέρου ημιχρόνου με έμμεσο τρίποντο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης με δίποντο διαμόρφωσε το 41-38. Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την σκυτάλη και με τρίποντο ισοφάρισε σε 41-41. Μετά το 8-0 των “ερυθρολεύκων” ήρθαν 4 συνεχόμενοι πόντοι της ΤΣΣΚΑ (45-41). Ο “Kill – Bill” πήρε προσπάθειες και βοήθησε τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα. Ένα λεπτό αργότερα ο Στρόμπερι έβαλε μπροστά την ομάδα του με τρίποντο (49-50).

Ο Μίλος Τεόοντοσιτς ανέλαβε δράση στα επόμενα λεπτά και με καλάθι και φάουλ έβαλε μπροστά τους Ρώσους. Επιπλέον, ευστόχησε σε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διαμόρφωσε το 60-52. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με μεγάλο τρίποντο του Χάκετ και τον δείκτη του σκορ στο 66-61.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς επιχείρησε δύο μεγάλα τρίποντα στην έναρξη του 4ου δεκαλέπτου. Το ένα μπήκε, στο άλλο αστόχησε. Η άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδος έσφιξε και ο Στρόμπερι μείωσε στους 4 με μανιώδες κάρφωμα (69-65). Ό, τι προσπαθούσε να χτίσει ο Ολυμπιακός η ΤΣΣΚΑ το γκρέμιζε, όμως η επιμονή των παικτών του κόουτς Σφαιρόπουλου ήταν μεγάλη. Ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε το 73-70, με τον Τεόντοσιτς με βολές να διαμορφώνει το 75-70. Ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά και οι δύο ομάδες έπαιζαν περισσότερο ξύλο παρά μπάσκετ. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε κοντά στους 5 πόντους και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελπίζουν. Δύο λεπτά πριν το τέλος οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν στο -9 (87-78) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Τελικό σκορ 92-85.

Οι διαιτητές: Ιερεθουέλο – Ρότσα – Πέτεκ
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 15 (1), Κουλάγκιν Ντ., Τεόντοσιτς 16 (2), Φριτζόν 2 (1), Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 10 (2), Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ 9, Χάινς 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 8, Στρόμπερι 9 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 13 (3), Λοτζέσκι 10 (2)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …