Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Ρέθυμνο 87-58

Τρίκαλα – Ρέθυμνο 87-58

soko trikala rethimno

soko-trikala-rethimno

Νίκη παραμονής…
Η επιστροφή του Όβι Σοκό σήμανε και την επιστροφή στις νίκες για τα Τρίκαλα. Με ψυχωμένη και επιβλητική εμφάνιση, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη διέλυσε το Ρέθυμνο με 87-58, για την 20η αγωνιστική, και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της παραμονής στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Βρετανός σέντερ ήταν καταπληκτικός τελειώνοντας το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ και δη με 22 πόντους (4/8 διπ.-3/5 τρ.-5/7 βολές) και 10 ριμπάουντ! Η τριάδα των Μπράντον Μπράουν (20π.-4ρ.-6ασ.), Τζάστιν Ρόμπινσον (15π. με 3/6 τρ.) και Τζέι Αρ Κάντουγκαν (14π.) τον πλαισίωσε. Από το αποκαρδιωτικό Ρέθυμνο, ξεχώρισαν οι Τάιλερ Στόουν και Ρασάντ Μάντεν με 16 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Το τρίποντο του Στόουν άνοιξε το σκορ στον αγώνα, αλλά η συνέχεια ανήκε στα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλή άμυνα, επωφελήθηκαν την αστοχία των αντιπάλων τους και με τον Σοκό να ηγείται κατόρθωσαν να προηγηθούν με 9 πόντους (25-16) μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, απόρροια ενός τρομερού 10-1 μέσα στα τελευταία τρεισήμισι λεπτά αυτής.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν σαρωτική και στη συνέχεια. Με τον Βίλχαλμσον και τον Μπράουν να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση, οι Τρικαλινοί σημείωσαν 15 πόντους μέσα στα πρώτα 5 λεπτά της δεύτερης περιόδου, ενώ δέχθηκαν μόλις 4 και ξέφυγαν με 40-20! Τότε επήλθε κρητική απάντηση. Οι Ρεθυμνιώτες ξύπνησαν από τον “λήθαργο”, ο Στόουν πήρε το “όπλο” του και ως το τέλος του ημιχρόνου, η διαφορά μαζεύτηκε στο -10 (42-32).

Η ανάπαυλα φαίνεται πως λειτούργησε ανασταλτικά για τους Κρητικούς, οι οποίοι έχασαν το μομέντουμ που είχαν αρχίσει να “χτίζουν”, το οποίο πέρασε στο αντίπαλο “στρατόπεδο”. Με τον Σοκό να πρωτοστατεί και τον Μπράουν να τον πλαισιώνει, τα Τρίκαλα κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ, το Ρέθυμνο ήταν απογοητευτικό σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα η ψαλίδα να ανοίξει πέρα των 20 πόντων (71-50) μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Το σόου των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τη διαφορά να φθάνει ακόμα και το +29 (85-56 στο 39′), μετά από τρίποντο του Μπράουν.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Μητσόπουλος – Ανδρικόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-32, 72-50, 87-58.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Σοκό 22 (3), Τζόουνς 4, Βίλχαλμσον 8, Καλλές 2, Ρόμπινσον 15 (3), Κάντουγκαν 14, Τσιλουλής, Τσιάρας, Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 20 (1), Βαρυτιμιάδης.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις, Σχίζας 2, Μάντεν 11, Στόουν 16 (2), Κάρτερ 10, Σάφτενααρ, Γιαννόπουλος 10 (1), Τσακαλέρης 2, Χάροου 7 (1), Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…