Κεντρική Basket League Άρης “Θετικό το πρόσημο”

“Θετικό το πρόσημο”

nikos laskaris

nikos laskarisΟ Άρης, μολονότι νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο, αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του Γιούροκαπ, καθότι υστερεί στην ισοβαθμία με την Άλμπα Βερολίνου. Ο μεγαλομέτοχος της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, πάντως, τόνισε πως είναι θετικό το πρόσημο σε ό,τι αφορά στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά:

“Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση. Η γεύση, που μας αφήνει, είναι γλυκιά. Όταν ξεκινήσαμε στη διοργάνωση, στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Προκριθήκαμε ως πρώτοι και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την πρόκριση από το Last-32.

Εάν είχαμε ενάμισι λεπτό περισσότερο με τη Νεπτούνας, θα είχαμε περάσει. Αυτά, όμως, είναι μάθημα για την ομάδα, είναι εμπειρίες, οι παίκτες καταλαβαίνουν τι σημαίνει να χάνεις μία βολή, ένα παιχνίδι κι αυτή η πικρία, που τους μένει, θα τους βοηθήσει να μην το ξανά πάθουν. Φυσικά κι είναι θετικό το πρόσημο.

Κάποιοι σκέφτονται τι θα γινόταν εάν περνούσαμε. Πλέον, υποχρέωσή μας είναι να στραφούμε στο Πρωτάθλημα, στο οποίο ακολουθούν δυνατές μάχες και πρέπει να παλέψουμε για να φθάσουμε σε όσο υψηλότερη θέση γίνεται”.

Για το κίνητρο του Άρη απέναντι στην αδιάφορη Αρμάνι Μιλάνο: “Δεν ήταν μικρό αυτό που πάθαμε μέσα στο Μιλάνο. Οι προπονητές δεν κουράστηκαν και πολύ για να δώσουν κίνητρο στην ομάδα. Οι παίκτες από μόνοι τους ό,τι έζησαν στο Μιλάνο, δεν ήθελαν να το ξανά ζήσουν και το έδειξαν μέσα στο γήπεδο”.

Για τον… θόρυβο που δημιούργησε ο Άρης με τη φετινή πορεία του στο Γιούροκαπ: “Σίγουρα, μιλούν ξανά για τον Άρη στην Ευρώπη. Υπάρχουν δύο σκέλη αυτή τη στιγμή. Το ένα είναι το αγωνιστικό, στο οποίο παίζεις ωραίο κι ελκυστικό μπάσκετ. Το δεύτερο είναι η εξυγίανση της ΚΑΕ.

Παίζουμε σε ένα φοβερό γήπεδο, με φοβερούς φιλάθλους, όλοι είναι πληρωμένοι στην ώρα τους κι αρκετά νωρίτερα. Γενικότερα, ευχαριστιέσαι να παίζεις στον Άρη, αρκετοί ζηλεύουν αυτά που κάνουμε στην ομάδα”.

Για το ότι διατήρησαν το αήττητο στην έδρα τους: “Πάνω από όλα αυτό είναι για τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας, που βρίσκονται στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι δίνουμε χαρά στους Έλληνες του εξωτερικού σε καιρούς δύσκολους, που ακούν διαρκώς δυσάρεστα για την Ελλάδα από τα ΜΜΕ, είναι πολύ σημαντικό. Όταν ακούγεται διεθνώς ότι ο Άρης πηγαίνει καλά και παραλίγο να μεγαλουργήσει μας ικανοποιεί πολύ”.

Για το εάν ο Άρης θα παίξει του χρόνου στο FIBA Champions League: “Έτσι φαίνεται. Είναι μια πραγματικότητα. Θα γίνει πολύ αξιόλογη και δυνατή διοργάνωση, καθώς η FIBA έχει κάνει πολύ καλή προσπάθεια και θα επιδιώξει να γίνει αυτό το εγχείρημα επιχειρηματικά κερδοφόρο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…