Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θαυμάζω τον Δ. Γιαννακόπουλο”

“Θαυμάζω τον Δ. Γιαννακόπουλο”

djordjevic

djordjevic

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την προσπάθεια όλων των παικτών του εμφανίστηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι οι παίκτες του παρουσιάστηκαν σοβαροί και σχολίασε με τα καλύτερα λόγια τόσο τους νεαρούς αθλητές που αγωνίστηκαν, όσο και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τον οποίο υπογράμμισε ότι θαυμάζει, ενώ χαρακτήρισε “ζωής ή θανάτου” το παιχνίδι με την Φενέρ. Τέλος, μίλησε για τη φίλία του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Μάθαμε ότι δεν παίζανε οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης λίγο πριν το παιχνίδι και αυτό άλλαξε κάπως το πλάνο μας. Ωστόσο, παίξαμε πολύ καλά, η προσέγγιση ήταν πολύ σωστή. Θέλαμε να είμαστε σοβαροί και αυτό ακριβώς κάναμε. Το σημαντικό ήταν ότι δώσαμε λεπτά στους παίκτες μας. Οι δύο νέοι παίκτες μας, μας βοήθησαν πολύ και πιστεύω με τον καιρό θα ενσωματωθούν στην ομάδα ακόμα καλύτερα.

Ξεκινήσαμε πολύ καλα. Βάλαμε πίεση στη μπάλα και αυτό μας βοήθησε να αντιλειφθούμε που ήθελαν να παίξουν. Τους σεβόμαστε πάρα πολύ και φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι όπου είχα δηλώσει ότι άξιζαν τη νίκη. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν πολύ ήρεμος πριν το παιχνίδι και ας μην έπαιζαν οι δύο παίκτες.

Οι νεαροί παίκτες παίρνουν περισσότερα λεπτά. Ο Παπαγιάννης έπαιξε αρκετά. Είναι κάτι που θα τον βοηθήσει παρα πολύ. Ο Μποχωρίδης θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικός στο ροτέισον, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε. Αλήθεια πιστεύω ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ, αλλά τώρα ευτυχώς επανήλθε.

Οι νέοι, Χανς και Ουίλιαμς, έχουν διαφορετική ταχύτητα και αυτό το θέλουμε στην ομάδα, το χρειαζόμαστε. Όπως ξέρετε θα έρθει άλλος ένας παίκτης, ο Χάντερ, την Δευτέρα (22/02). Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να τους ενσωματώσουμε στην φιλοσοφία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μπουν στο πνεύμα της ομάδας ως προσωπικότητες.

Προσωπικά θαυμάζω την οικονομική θυσία του προέδρου μας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για την προσθήκη των παικτών αυτών. Νομίζω όλοι όσοι βρίσκονται στην οικογένεια του Παναθηναϊκού θα πρέπει να το εκτιμούν αυτό που κάνει”.

Για το αν ματς με τη Φενερ είναι ζωής ή θανάτου: “Όχι… Ναι! (γέλια) Κάθε επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Έτσι σεβόμαστε το παιχνιδι. Η Φενέρ είναι ίσως ο πιο δύσκολος και σημαντικός αντίπαλος μέχρι τώρα, όπως φαίνεται και στην βαθμολογία. Η έλευση του Ομπάνντοβιτς θα είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Είναι φίλος μου. Είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε. Έχουμε κρυμμένα χαρτιά, ατού και για αυτό μην παραξευτείτε αν κερδίσουμε”.

Για το αν μίλησε με τον Μπανε Πρέλεβιτς και το αν τον θεωρεί μεγαλύτερο θρύλο από τον ίδιο: “Εννοείται. Είναι ένας μεγάλος θρύλος. Μεγαλύτερος από εμένα, μιας και με ρωτάτε. Έχουμε φιλία από τα 5 χρόνια μας και είναι η καλύτερη φιλία μου στο χώρο του μπάσκετ. Τον σέβομαι πάρα πολύ σε ό,τι κάνει και ας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση αυτήν την στιγμή. Θυμάστε πως ήρθε εδώ… 19 χρονών στα ημιτελικά έβαλε 35 πόντους Τσιμπόνα. Ήρθε εδώ και έκανε όσα έκανε με τον ΠΑΟΚ και για αυτό τον σέβομαι. Μεγάλωσα βλέποντας την αντιπαλότητα ΠΑΟΚ και Άρη”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος δήλωσε: “Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Του έλειπαν δύο παίκτες κλειδιά σε αμυνα και επίθεση. Θέλαμε να είμαστε σοβαροί και το πετύχαμε. Βάλαμε μερικά μεγάλα σουτ που ήρθαν από την ψυχολογία στην άμυνα. Κοιτάμε το παιχνίδι με την Φενέρ και θα κοιτάξουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…