Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Θα επικρατήσει η λογική”

“Θα επικρατήσει η λογική”

chalvatzakisΟ Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, τόνισε πως είναι θετικό για το μπάσκετ η δημιουργία του Champions League. Υπογράμμισε, δε, πως, παρά τις όποιες “εχθροπραξίες” προκύψουν, θα επικρατήσει εντέλει η κοινή λογική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Χαλβατζάκης στην εκπομπή “Solo Basket” και στον Τόλη Κοτζιά:

Για το Champions League του μπάσκετ: “Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας, η οποία προχωρά σταδιακά και περιμένουμε πού θα καταλήξει. Προχθές, στο Μόναχο, έγινε ένα μεγάλο βήμα, αλλά απομένει να ολοκληρώσουν τις γενικές συνελεύσεις και να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή.

Δεν έχει τελειώσει τίποτε. Προχωρούμε στη δημιουργία μιας νέας εταιρίας, η οποία θα “τρέχει” όλα τα θέματα κι απομένει να δούμε ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα συμμετέχουν εκτός από τις ελληνικές, οι οποίες είναι -ήδη- γνωστές. Όλα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

Τούτο το εγχείρημα είναι θετικό για το μπάσκετ, διότι ξαφνικά δημιουργείται μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα, με ενδιαφερόμενους που θέλουν να επενδύσουν πολλά χρήματα. Θα έχουμε κάποιες “εχθροπραξίες”, αλλά πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική“.

Σχετικά με τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες: “Η FIBA πρότεινε πως σε πρώτη φάση θα υπάρχει μια ελάφρυνση και δεν θα πληρώνουν κάποια έξοδα, όπως τη συμμετοχή αλλά και τους διαιτητές.

Η εταιρία, που θα δημιουργηθεί, θα διοικείται από ένα τετραμελές διοικητικό συμβούλιο και θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει αυτό το προϊόν. Ό,τι προκύψει από τα έσοδα αυτά, θα μοιράζονται στις ομάδες. Άρα, τα έσοδα, που μπορεί να έχουν οι ομάδες, θα είναι πολύ μεγαλύτερα νούμερα“.

Αναφορικά με το αν θα συμμετέχουν στο Champions League αποκλειστικά οι ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ: “Το λάθος που έχει κάνει η Ευρωλίγκα είναι ότι προσπαθεί να επιβάλει ένα μοντέλο άγνωστο στον ευρωπαϊκό χώρο. Το βασικό είναι πως, μέσω της βαθμολογικής θέσης, δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να συμμετέχουν στην Ευρώπη.

Δηλαδή, αν το Ρέθυμνο κι ο Απόλλων τερματίσουν τρίτοι ή τέταρτοι, τότε μπορούν να συμμετάσχουν. Βέβαια, υπάρχουν και προϋποθέσεις όπως είναι το γήπεδο, αλλά και να είναι οικονομικά εντάξει. Οι ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ κλήθηκαν λόγω βαθμολογίας κι ονόματος.

Άρα, μέσω αυτής της διαδικασίας, αναβαθμίζεται και το Πρωτάθλημά μας. Από την άλλη μεριά, όμως, ως Πρόεδρος είπα στη FIBA ότι, επειδή έχω τις δύο κορυφαίες ομάδες μου, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν γίνεται να μην μπορώ να υποστηρίξω κι αυτούς τους δύο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Ανακοίνωσε ημερομηνίες για Σούπερ Καπ και πρωτάθλημα

Επιτέλους Τζάμπολ και στην Ελλάδα. Η Basket League ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ,…