Κεντρική NBA “Τάπα” και εκτός παρκέ από Νοβίτσκι (vid)
NBA

“Τάπα” και εκτός παρκέ από Νοβίτσκι (vid)

dirk nowitzki

epa03599029 Dallas Mavericks' German player Dirk Nowitzki reacts after scoring a three point basket against the Los Angeles Lakers in the second half of their NBA basketball game at the American Airlines Center in Dallas, Texas, USA, 24 February 2013. EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT +++(c) dpa - Bildfunk+++Πριν από λίγες μέρες ο Καρίμ ΑμπντούλΤζαμπάρ δήλωσε πως δεν θεωρεί τον Ντιρκ Νοβίτσκι κάτι το ιδιαίτερο ως παίκτη, ωστόσο, φαίνεται πως ο Γερμανός άσος δεν συμμερίζεται και πολύ τις απόψεις του.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του NBA δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η καριέρα του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν ήταν τόσο “dominant” όσο άλλων παικτών επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο στο παρκέ εκτός από το να σουτάρει”.
Ο πάουερ φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, όμως, δεν άφησε αναπάντητη την “πρόκληση” του Αμερικανού σέντερ και του έδωσε “πληρωμένη” απάντηση λέγοντας τα εξής: Αναλυτικά:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάποια πράγματα για μένα. Φαντάζομαι δεν είναι μεγάλος φαν του παιχνιδιού μου, κάτι που δεν με πειράζει. Θέλω να πιστεύω πως ήμουν “dominant” σε κάποιο σημείο της καριέρας μου, ειδικότερα στο επιθετικό κομμάτι.

Έτσι είναι τα πράγματα. Ο καθένας έχει την άποψή του. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Δεν θα μπω σε πόλεμο λέξεων. Σέβομαι την άποψή του, αλλά δεν συμφωνώ.

Δεν νομίζω πως μπορείς να μετράς 25 πόντους και 10 ριμπάουντ στην καριέρα σου στα “πλέιοφ” και να μην είσαι κυρίαρχος. Προφανώς, δεν θα αρχίσω να μιλάω για στατιστικά γιατί τα δικά του είναι καλύτερα.

Δεν νομίζω, όμως, πως μπορείς να βρίσκεσαι στην έκτη θέση στην ιστορία των σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία 18 χρόνια και να μην είσαι “dominant” τουλάχιστον για ένα διάστημα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…